ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα)

Για τη σαλάτα

200 γρ. σπανάκι, καθαρισµένο

80 γρ. αχλάδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες

50 γρ. γκοργκοντζόλα, σε µικρά κοµµάτια

5 γρ. εστραγκόν

Για τη βινεγκρέτ µε αχλάδι και µέλι

50 ml ηλιέλαιο

90 ml έ.π. ελαιόλαδο

30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο

10 γρ. µουστάρδα Dijon

15 γρ. µουστάρδα µε σιναπόσπορους

25 γρ. µέλι

125 γρ. αχλάδι, καθαρισµένο και κοµµένο σε µεγάλα κοµµάτια

50 ml νερό

αλάτι

Για τα καραµελωµένα καρύδια

100 γρ. καρύδια, καβουρδισµένα*

20 ml σιρόπι γλυκόζης

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ

Τοποθετούµε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο στον κάδο του µπλέντερ. Βάζουµε σε λειτουργία το µπλέντερ και προσθέτουµε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούµε ότι η βινεγκρέτ πήζει, την αραιώνουµε µε νερό.

Καραµελωµένα καρύδια

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε καλά τη γλυκόζη, προσθέτουµε τα καρύδια και ανακατεύουµε ώστε να επικαλυφθούν µε τη γλυκόζη. Στρώνουµε τα καρύδια σε ένα ταψί µε φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα και ψήνουµε στους 180°C µέχρι να καραµελώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Τα αφήνουµε να κρυώσουν και τα χονδροκόβουµε.

Σαλάτα

Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά, µαζί µε 120 ml από τη βινεγκρέτ και τα καραµελωµένα καρύδια, και ανακατεύουµε µε απαλές κινήσεις.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.