ΥΛΙΚΑ (για 4-5 άτοµα)

500 γρ. µεγάλες φρέσκες γαρίδες

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες

2 µικρές πιπεριές Φλωρίνης, κοµµένες σε λεπτές φέτες

1 καυτερή πράσινη πιπεριά, κοµµένη σε λεπτές φέτες

250 γρ. ντοµάτα, κοµµένη σε λεπτές φέτες

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο

ξύσµα από 2 λεµόνια, ακέρωτα

αλάτι και φρεσκοκοµµένο πιπέρι

150 γρ. τυρί φέτα, σπασµένη σε µεγάλα κοµµάτια

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια

2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε τις γαρίδες. Με ένα κοφτερό µαχαίρι κόβουµε το κεφάλι. Με τη µύτη του µαχαιριού ξεκινάµε να βγάζουµε το κέλυφος της γαρίδας από τη µία µεριά προς την άλλη. Αν θέλουµε αφήνουµε την ουρά. Χαράσσουµε µε το µαχαίρι την πλάτη της γαρίδας. Στην τοµή που έχουµε κάνει, θα βρούµε το εντεράκι της. Το αποµακρύνουµε και αυτό µε το µαχαίρι.

Σε µια πλασοτέ κατσαρόλα (ανοιχτή, κατάλληλη για φούρνο) ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά, µέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουµε την ντοµάτα, φέρνουµε σε βρασµό και ρίχνουµε το κρασί. Προσθέτουµε το σχοινόπρασο, το ξύσµα λεµονιού και τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουµε και µαγειρεύουµε για 10 λεπτά ακόµη.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Προσθέτουµε στο φαγητό τη φέτα και βάζουµε την κατσαρόλα στον φούρνο. Ψήνουµε µέχρι να ροδίσει η φέτα. Βγάζουµε το σκεύος από τον φούρνο και πασπαλίζουµε µε τη ρίγανη και τον µαϊντανό.