Τα συστατικά της είναι τόσο απλά, που σίγουρα θα υπάρχουν στην κουζίνα σας. Και µην τσιγκουνευτείτε το σέλινο. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο.

Υλικά (για 4-6 άτοµα)

  • 7 µικρές πατάτες, καθαρισµένες, σε φέτες
  • 3 ξερά κρεµµύδια, σε ροδέλες
  • 6 ντοµάτες, ξεφλουδισµένες, χονδροκοµµένες
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
  • 3 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 µατσάκι σέλινο, σε κοµµάτια
  • 2-3 πράσα
  • 3 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
  • χυµός από 2 λεµόνια
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι, γλυκό
  • 1 φλ. κίτρινα τυριά, τριµµένα
  • 5-6 κ.σ. κρουτόν (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα, σε νερό που κοχλάζει, ρίχνουµε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά. Χαµηλώνουµε τη φωτιά σε µέτρια ένταση και αφήνουµε τα υλικά για περίπου 30 λεπτά, έως ότου µαλακώσουν.

Αφαιρούµε τα λαχανικά και τα πολτοποιούµε στο µπλέντερ. Αφήνουµε τον ζωµό µέσα στην κατσαρόλα. Γυρίζουµε στην κατσαρόλα τα πολτοποιηµένα λαχανικά, ανακατεύουµε καλά και αφήνουµε να πάρουν 2-3 βράσεις.

Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή µε φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Πασπαλίζουµε κάθε πιάτο µε 1 κουταλιά τριµµένα τυριά και προαιρετικά λίγα κρουτόν.