Υλικά για 8 κορνέ

Για τα κορνέ
1 φύλλο σφολιάτας, βουτύρου
1 αβγό ελαφρώς, χτυπημένο
Για την κρέμα
300 ml γάλα, φρέσκο
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση ή 1 βανιλίνη
100 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αβγό
κρόκοι από 3 αβγά
Εκτέλεση
Κορνέ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες των 3-4 εκ. και τις αλείφουμε με το αβγό. Παίρνουμε μεταλλικά κορνέ* και τα τυλίγουμε με τις λωρίδες αφήνοντας ένα μικρό κενό στο κάτω μέρος.
Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, τα αραδιάζουμε και τα ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την μεταλλική φόρμα

Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κλωναράκι βανίλιας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αβγά και μόλις πάρει βράση το γάλα με την κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο στα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις πάρουν την θερμοκρασία του γάλακτος τα αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα, ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα ταψί για να κρυώσει, σκεπάζοντας την με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη χτυπάμε με το σύρμα ή στο μίξερ για να γίνει λεία και μαλακή. Γεμίζουμε τα κορνέ με την κρέμα, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
*Μεταλλικά κορνέ βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας
Τip
Λίγο αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο από πάνω του πάει πολύ.