Υλικά για 4 άτομα
200 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κιμά ή κοτόπουλο
½ κ.γ. κύμινο
5 πιπεριές κέρατο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πελτέ, διαλυμένο σε ½ φλ. νερό και 1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4 αβγά
μαϊντανός, ψιλοκομμένος, και πάπρικα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το μείγμα μπαχαρικών, το κύμινο και τις πιπεριές ολόκληρες. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.
Κάνουμε «φωλίτσες» δημιουργώντας 4 κενά στον κιμά και σπάμε προσεκτικά μέσα σε αυτά από 1 αβγό.
Αλατίζουμε με προσοχή κάθε αβγό, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μόλις ψηθούν τα αβγά τα πασπαλίζουμε με πάπρικα και μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tips
Στα μπαχαρικά και στα μυρωδικά μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε. Να παραλείψουμε τον μαϊντανό και αντί για πιπέρι να βάλουμε κύμινο ή ρίγανη.
Το μυστικό είναι να ψήσουμε το αβγό μελάτο ώστε να χυθεί ο κρόκος πάνω στον κιμά.