Υλικά για 4 άτομα

1 χταπόδι, περίπου 1.500 γρ., πλυμένο
250 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
1½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι Μαυροδάφνη
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
3-4 μπαχάρια
1 αστεροειδής γλυκάνισος
2-3 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
2-3 κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε με το μαχαίρι το κεφάλι του χταποδιού και αφαιρούμε τα μάτια και το «δόντι» του. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το χταπόδι στο κέντρο του ταψιού και απλώνουμε τα κρεμμυδάκια και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2-2½ ώρες.