Υλικά για το ταψί του φούρνου

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μάραθο
1 πράσο
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι σέσκουλα
600 γρ. φέτα, χονδροτριμμένη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 αβγά
1 ποτηράκι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι γλασέ, βρασμένο

Για το φύλλο
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
1 γιαούρτι, 2% λιπαρά
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Γέμιση: Καθαρίζουμε, πλένουμε σχολαστικά, ψιλοκόβουμε όλα τα χορταρικά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα απλώνουμε στο ταψί, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Κατόπιν τα παίρνουμε λίγα λίγα, τα στύβουμε με τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε στα χόρτα τη φέτα, αλατοπίπερο, τα αβγά, το λάδι και το ρύζι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Φύλλο: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αβγό, το γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και τα ανοίγουμε σε φύλλο.

Σύνθεση:
Λαδώνουμε καλά το ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Λαδώνουμε και τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της πίτας και την κόβουμε σε κομμάτια. Την ψήνουμε γύρω στα 30-35 λεπτά ώσπου να ροδίσει.

Τip
Χωρίστε τη ζύμη σε περισσότερα μικρά κομμάτια και φτιάξτε πιτάκια σε ό,τι σχήμα θέλετε βάζοντας 1 κ.σ. γέμιση στο καθένα.