Υλικά για 6-8 μερίδες

280 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη
130 ml καφέ, εσπρέσο
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ, σε σκόνη
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 φύλλο ζελατίνας (5 γρ.), μουλιασμένο σε λίγο κρύο νερό

Εκτέλεση
Σε μπεν-μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με πλαστική σπάτουλα. Ζεσταίνουμε τον εσπρέσο περίπου στους 80°C (απαραίτητο το θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής) και διαλύουμε σε αυτόν τον στιγμιαίο καφέ και το φύλλο ζελατίνας αφού προηγουμένως το έχουμε στύψει. Ρίχνουμε το μείγμα του καφέ στη λευκή σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Οταν η θερμοκρασία φθάσει τους 35°-40°C ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά. Γεμίζουμε 6-8 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο ώστε να σφίξει η κρέμα.