Χρόνος προετοιμασίας: 6, μαγείρεμα: 20

Υλικά για 4 άτομα

15 πατατούλες μικρές

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 πιπεριές σε κυβάκια (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη)

2 λουκάνικα χωριάτικα, σε ροδέλες

χυμός από 2 λεμόνια

½ ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε νερό στο βραστήρα, το μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, το αλατίζουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε.

2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο πολύ καλά σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το λουκάνικο, τις πατάτες, τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι σε πολύ δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

3 Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με τη ρόκα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

tips

*Μπορεί να τη λέμε σαλάτα αλλά πρόκειται για ένα χορταστικό πιάτο στο οποίο μπορούμε να εκμεταλλευτούμε βραστές ή ψητές πατάτες που μας περίσσεψαν από την προηγούμενη.

*Το μυστικό είναι να μην αφήσουμε τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι να μαλακώσουν τελείως. Είναι πιο νόστιμα όταν «κρατάνε» λίγο τη φρεσκάδα τους.

*Αν δεν μας βρίσκονται baby πατατούλες βάζουμε κανονικές κομμένες σε μικρά κομμάτια. Το βράσιμο κάνει τις πατάτες να μην ρουφάνε στη συνέχεια το λάδι του τηγανιού, με αποτέλεσμα να μένουν τραγανές απέξω κι ανάλαφρες στο εσωτερικό τους.