Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί τον τελευταίο χρόνο για την αγορά χοιρινού κρέατος, 9 στους 10 έλληνες αγοράζουν κρέας θεωρώντας ότι είναι ντόπιο, ενώ το 75% είναι εισαγόμενο. Αναγνωρίζοντας αυτό το πρόβλημα στην αγορά, η Creta Farms αποφάσισε να λανσάρει ένα 100% ελληνικό, χοιρινό κρέας και μάλιστα με κρητική καταγωγή.
Το χοιρινό Εν Ελλάδι, ειδικής εκτροφής, είναι ένα νέο προϊόν, αποτέλεσμα τετραετούς έρευνας και ανάπτυξης, με ελληνική προέλευση και είναι ιδιαίτερα νόστιμο ακριβώς επειδή διαφέρει η διατροφή του. Οι συγκεκριμένοι χοίροι που βρίσκονται στην καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Ρέθυμνο της Κρήτης, εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, αλαδανιά) καθώς και εσπεριδοειδή. Όλα αυτά τα πολύτιμα συστατικά δημιουργούν μια παραδοσιακή εκτροφή, που βελτιώνει όχι μόνο την υγεία του ζώου, αλλά και τα διατροφικά χαρακτηριστικά του κρέατος, προσφέροντας ένα όσο το δυνατόν καλύτερο προϊόν.

Το χοιρινό που διατίθεται στα ράφια και τους πάγκους επιλεγμένων σούπερ μάρκετ έχει περάσει από 47 στάδια ελέγχου, σύμφωνα με την εταιρεία, γεγονός που εγγυάται την ποιότητά του. Θα το βρείτε είτε χύμα σε διαφορετικές κοπές, είτε σε μια ποικιλία συσκευασμένων: μπριζόλα, πανσέτα, σνίτσελ, σουβλάκι, μπιφτέκι πλήρες και άπαχο, τηγανιά μεθυσμένη, μαριναρισμένο ρολό, λουκάνικο νωπό, πλήρες και άπαχο.

«Για πρώτη φορά στον κόσμο, δημιουργήσαμε χοιρινό με ελαιόλαδο που δεν μυρίζει, είναι πιο ζουμερό, πιο μαλακό και παράγεται αποκλειστικά στις υπερσύγχρονα καθετοποιημένες μονάδες της εταιρείας» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Creta Farms. Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα και μέλος των European Pig Producers – των μεγαλύτερων παραγωγών χοιρινού στην Ευρώπη και καινοτομεί, χρησιμοποιώντας κρητικό ελαιόλαδο στα προϊόντα της.