Το Χασαπάκι είναι ένα κρεοπωλείο στη Ροδόπολη Σερρών, το οποίο επεξεργάζεται βουβαλίσιο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας και συσκευάζει προϊόντα, όπως λουκάνικα και καπνιστά από βουβάλι, χοιρινό καπνιστό ριγανάτο, χοιρομέρι καπνιστό κ.ά. Η εκτροφή των ζώων γίνεται από μικρές οικογενειακές μονάδες, γύρω από τη λίμνη Κερκίνη. Eξαίσιος είναι ο καβουρμάς του, παραδοσιακή συνταγή των παππούδων των ιδιοκτητών (για τα σημεία πώλησης πληκτρολογήστε www.toxasapaki.gr).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.