Ατοµικές σαλάτες µε ντρέσινγκ από χαρουπόµελο και ελαιόλαδο, στολισµένες µε γαρίδες και ρόδι. Νόστιµες και εντυπωσιακές!

Υλικά (για 4 άτοµα)

Για τη μαγιονέζα

  • 4 κ.σ. χαρουπόµελο
  • 1 κ.σ. µουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.σ. µέλι
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 200 ml έ.π. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα

  • 8 γαρίδες
  • 4 καρότα
  • 4 µικρά κολοκύθια
  • 15 ραπανάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • χονδρό αλάτι
  • σπόροι από 1 ρόδι

Εκτέλεση

Μαγιονέζα: Σε µπασίνα µε παγάκια, τοποθετούµε µια άλλη µικρότερη, µέσα στην οποία ρίχνουµε το χαρουπόµελο, τη µουστάρδα, το µέλι, λίγο αλάτι και το ξίδι. Χτυπάµε συνεχώς µε τον αβγοδάρτη, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο, µε στόχο να δηµιουργηθεί µια σκούρα µαγιονέζα µε γλυκόξινη γεύση.

Σαλάτα: Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βράζουµε τις γαρίδες ολόκληρες για λίγα λεπτά. Καθαρίζουµε τα λαχανικά και τα κόβουµε σε κύβους. Λίγο προτού σερβίρουµε αλατίζουµε µε χονδρό αλάτι τα λαχανικά και τα βάζουµε σε 4 ποτήρια του µαρτίνι. Γαρνίρουµε το καθένα µε 3 κουταλιές της σούπας µαγιονέζα και λίγους σπόρους ροδιού. Καθαρίζουµε το σώµα από τις γαρίδες, τις περνάµε σε ξύλινα καλαµάκια και τα καρφώνουµε στις σαλάτες µας.