από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Ολα για τα παιδιά: Λαδένια

Το μυστικό της κρύβεται στο καλό ψήσιμο της ζύμης
Ολα για τα παιδιά: Λαδένια
Φωτογραφίες Σταύρος Κωστάκος, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η πίτσα α λα ελληνικά. Πιο υγιεινή δεν γίνεται. Το μυστικό της κρύβεται στο καλό ψήσιμο της ζύμης.

Υλικά (για ένα ταψί 38 εκ.)

Για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μαγιά, νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό – στην περίπτωση της νωπής μαγιάς. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά, θα την ανακατέψουμε απλά με το αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και ανοίγουμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά με το νερό σιγά σιγά και προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για  να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλά μας για να πιάσει γύρω γύρω όλη την επιφάνεια του ταψιού. Τοποθετούμε επάνω τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο να πάει παντού. Ψήνουμε τη λαδένια για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.


BHMAgourmet περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.