Ο πρεσβευτής κομψότητας της Longines Σάιμον Μπέκερ τίμησε με την παρουσία του τις ιπποδρομίες του Royal Ascot, στις οποίες ο οίκος είναι από το 2007 ο επίσημος χρονομέτρης.

Από το 1878 έχει συνδέσει ο γνωστός οίκος ωρολογοποιίας Longines το όνομά του με τον ιππικό αθλητισμό. Από τότε δηλαδή που κατασκεύασε έναν χρονογράφο με χαραγμένη τη μορφή ενός αναβάτη με το άλογό του. Το μοντέλο αυτό δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του στις πίστες των ιπποδρομιών. Από το 1881 αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από τους αθλητές και τους λάτρεις των αγώνων, αφού τους έδινε τη δυνατότητα να χρονομετρούν τις επιδόσεις με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Με τέτοια παράδοση στον χώρο, η συνεργασία της εταιρείας με τις ιπποδρομίες του Royal Ascot μοιάζει απολύτως φυσική. Η Longines είναι από το 2007 ο επίσημος χρονομέτρης, καθώς και επίσημο ρολόι και επίσημο μέλος των ιπποδρομιών του Royal Ascot, με ενισχυμένη παρουσία στην πίστα των αγώνων –ακόμη και με ένα χρονόμετρο με την επωνυμία της, τοποθετημένο κοντά στο φωτο φίνις. Η ελβετική μάρκα ρολογιών προσέδωσε και εφέτος τη δική της αίσθηση κομψότητας στους αγώνες.

Την πρώτη ημέρα των αγώνων, ημέρα κατά την οποία παραδοσιακά η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ χαιρετά από την άμαξά της το συγκεντρωμένο πλήθος, οι ιδιοκτήτες του Gleneagles, του αλόγου που κέρδισε στην κούρσα των St. James’s Palace Stakes, παρέλαβαν ένα ρολόι Longines από τα χέρια της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας πρίγκιπα της Ουαλίας και της Αυτής Βασιλικής Υψηλότητας δούκισσας της Κορνουάλης. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Longines και διευθυντής του Διεθνούς Τμήματος Μάρκετινγκ Χουάν Κάρλος Καπέλι προσέφερε ένα ρολόι στον Ράιαν Μουρ, τον νικητή αναβάτη των αγώνων Ascot Stakes. Κομψά ρολόγια Longines προσφέρθηκαν επίσης στον ιδιοκτήτη, στον εκπαιδευτή και στον νεαρό που προσέχει τον Clondaw Warrior, το άλογο που κέρδισε αυτή την κούρσα. Ο αυστραλός ηθοποιός Σάιμον Μπέικερ, διάσημος παγκοσμίως χάρη στη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «The Mentalist», πρεσβευτής κομψότητας της Longines από το 2012, τίμησε τους αγώνες της δεύτερης ημέρας με την παρουσία του. Οι ιπποδρομίες του Royal Ascot αποτέλεσαν ιδανικό σκηνικό για να παρουσιάσει η Longines και τους νέους της χρονογράφους Conquest Classic Moonphase, οι οποίοι στο καντράν φιλοξενούν τις φάσεις της Σελήνης.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ