Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλά στουςΜπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον εκλογικό νόμο και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. {{{ audio1 }}}

Για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ονομαζόμενη Αριστερά, που δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματική Αριστερά, γιατί Αριστερά με καπιταλισμό με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμβιβάζεται, επομένως (η κυβέρνηση) μπορεί να περνάει πράγματα, τα οποία δεν μπορεί να περάσει η Δεξιά… Εμείς, αυτά τα είχαμε περιγράψει και το πληρώσαμε, θα πω, εκλογικά, από πριν, το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ό,τι έλεγαν όλοι. Εμείς είπαμε ότι από τη στιγμή που είσαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το έχεις σημαία σου και από τη στιγμή που στηρίζεις αυτό το σύστημα, που την εξουσία την έχει το κεφάλαιο, θα κινηθείς, όταν διαχειριστείς το σύστημα, με τους νόμους αυτού του συστήματος. Και αυτό ακριβώς έγινε. Πιστεύουμε ότι είναι συνειδητή επιλογή της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά, αφελείς είναι; Όχι. Τα γνωρίζουν πολύ καλά και ανέλαβαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Αυτή είναι η πραγματικότητα, γιατί έτσι είναι, ας φαίνεται σκληρός ο όρος».

Για τον εκλογικό νομο

«Το ΚΚΕ, από τότε που υπάρχει, είναι υπέρ της απλής αναλογικής, της άδολης και χωρίς μπόνους, ούτε όρια ούτε τίποτα. Αν υπάρξει τέτοια πρόταση από την πλευρά της κυβέρνησης -δεν ξέρουμε τι πρόταση θα κάνει τελικά- θα την ψηφίσουμε. Χωρίς όριο 3% και χωρίς μπόνους, να είμαστε καθαροί, δηλαδή. (Ερώτηση: Ούτε με μικρότερο όριο;) Όχι, αυτά δεν γίνονται, ολίγον έγκυος, δεν υπάρχει».