Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης μίλησε στους Βασίλης Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.{{{ audio1 }}}

Για το αποτέλεσμα των εκλογών

«Ένας κόσμος ήταν πάρα πολύ πιεσμένος. Αυτού του κόσμου του εξηγήθηκαν όλα αυτά τα πράγματα γι’ αυτό και το σκεφτόταν και ήταν αναποφάσιστος. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνει. Η Ν.Δ. κράτησε δυνάμεις επειδή εξηγήθηκε σε πολλούς ανθρώπους που έχουν υποστεί τη δημοσιονομική πίεση και την προσαρμογή. Μια μερίδα τους πείσθηκε μια μερίδα τους δεν πείσθηκε. Στην πραγματικότητα η Ν.Δ. κράτησε δυνάμεις, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συσπείρωσε τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις.»

Για το αν ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να αμφισβητηθεί μετά το εκλογικό αποτέλεσμα

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος που πήρε μια χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, σταθεροποίησε την οικονομία της, την έκανε αξιόπιστη ξανά. Αυτή η χώρα έχει πετύχει ένα δημοσιονομικό θαύμα, πράγματι με πάρα πολλές προσπάθειες και θυσίες των πολιτών, αλλά κακά τα ψέματα και με την προσπάθεια και την ικανότητα του ίδιου του πρωθυπουργού.

Τώρα η Ν.Δ. είναι συντεταγμένο κόμμα και ο πρόεδρος έχει στα χέρια του όλες τις κατάλληλες διαδικασίες προκειμένου να κρίνει τι είναι αυτό που θέλει να δρομολογήσει.»

Για το αν θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος

«Δεν μπορώ να απαντήσω υποθετικά. Ας δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι συνθήκες. Υπάρχει κάποιο θέμα διαδικασίας;»