Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου ο Γιώργος Κουτρουμάνης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τον Κυρ. Μητσοτάκη.{{{ audio1 }}}

Για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τη δημόσια διοίκηση

«Επειδή γίνεται συζήτηση για το μισθολόγιο αυτήν την περίοδο, όλοι αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία της διοίκησης. Δεν μπορούμε να πάμε με ένα μισθολόγιο σαν αυτό που εφαρμόστηκε τα τελευταία 30-40 χρόνια, όπου από τη μία υπήρχαν προνομιούχοι και από την άλλη κάποιοι που έπαιρναν μόνο το βασικό μισθό. Όμως, δεν μπορούμε να πάμε και σε μία ισοπεδωτική λογική και να μην συνδέσουμε, κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα, με την απόδοση και την παραγωγικότητα. Αν δεν βάλεις μια στοχοθεσία στη διοίκηση, αν δεν βάλεις καθηκοντολόγιο και αν δεν κάνεις την αξιολόγηση με έναν τρόπο αντικειμενικό – όπου υπάρχει μια εκκρεμότητα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γιατί θα έπρεπε να έχει φέρει το μόνιμο τρόπο αξιολόγησης για τα επόμενα χρόνια – που θα πρέπει να στηρίζεται στο ότι κάποιος κρίνεται με βάση τα καθήκοντά του. Αυτό θα είναι μια μεγάλη αλλαγή στο Δημόσιο και μπορεί να ενεργοποιήσει τον κόσμο που εργάζεται εκεί, για να κάνουμε μια αποτελεσματική Διοίκηση.»

Για τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ με τον Κυρ. Μητσοτάκη

«Σας είπα την άποψή μας και δεν είναι μια σύγκρουση για τη σύγκρουση. Είναι μια καθαρή θέση. Θέλουμε μια παραγωγική διοίκηση και φανταζόμαστε ότι το ίδιο θέλει και ο κ. Μητσοτάκης. Όταν δοθεί η δυνατότητα να γίνει μια συζήτηση, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε.»