Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για την ενίσχυση προς τους νέους αγρότες και τα προγράμματα του υπουργείου.{{{ audio2 }}}

Για τη συνδρομή προς τους νέους αγρότες

«Ο ρόλος του υπουργείου είναι να βοηθήσει κάποιον, εφόσον διστάζει να ξεκινήσει. Είναι να βοηθήσει με το κεφάλαιο για την αρχή. Και για την τρέχουσα περίοδο δώσαμε 200 εκατ. σε νέους ανθρώπους για να ξεκινήσουν. Είναι χρήματα που δίδονται στην αρχή σαν μπόνους εγκατάστασης. Διαφοροποιείται αν είναι στις ορεινές περιοχές και αν είναι στις νησιωτικές. 20.000 ευρώ για τις ορεινές και 17.500 για τις νησιωτικές. Είναι το πριμ πρώτου κεφαλαίου, με 70% προκαταβολή, χωρίς τίποτε άλλο και άλλες δύο δόσεις, του 15%, εάν ελέγχεται και τηρεί τις υποσχέσεις του.»

Για τις επόμενες κινήσεις του υπουργείου{{{ audio1 }}}

«Υποστηρίξαμε στην πρώτη περίοδο 12.000 νέους ηλικιακά και έχουμε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσουμε άλλα 100 εκατ. και να πάρουμε άλλους 6.000 για το πριμ πρώτης εγκατάστασης και να τους βοηθήσουμε να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους. Κάποιους από αυτούς, θα τους εκπαιδεύσουμε κιόλας. Για τα αρωματικά ή τη γεωθερμία, στη Χρυσούπολη, θα κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε αυτόν που δεν ξέρει.»