Για το χαράτσι της ΔΕΗ που παραμένει απλήρωτο

Το ότι δεν έχουν πληρώσει 500 χιλιάδες το χαράτσι δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Εν πάση περιπτώσει, είναι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που και από την αρχή ήταν ευνόητο ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν φτάσει στα όρια τους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Είχαμε, αν θυμάστε, από τότε συζητήσει αυτό το θέμα και σε δημόσιες συζητήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης και είπαμε ότι γι αυτούς τους ανθρώπους, που πράγματι έχουν αδυναμία καταβολής, δεν μπορεί το κράτος να φτάσει να έχει αυτή την ανάλγητη στάση και να τους αφήσει μέσα στο χειμώνα χωρίς ρεύμα. Όμως πρέπει να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις γιατί σ αυτή τη χώρα, δυστυχώς, οι πονηροί περισσεύουν. Εκείνο το οποίο έχω να πω είναι ότι σε γενικές γραμμές όλη αυτή η λογική του δεν πληρώνω,σε μια πολύ δύσκολη περίοδο δεν πέρασε. {{{ moto }}}

Για την ψήφιση νέων μέτρων

Εκείνο το οποίο έχει σημασία, και νομίζω πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι Βουλευτές και περνώντας σιγά – σιγά ο καιρός πηγαίνοντας προς την κρίσιμη ψηφοφορία – νομίζω ότι θα το συνειδητοποιήσουμε πέραν των όποιων εκδηλώσεων τους είναι ότι είτε σ αυτή τη Βουλή είτε στην επόμενη, όποτε κι να γίνουν εκλογές- κάποιοι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν. Και οι βουλευτές αυτοί δεν θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση από μια κοινωνία της οποίας θα της επιβάλεις πάλι σκληρά μέτρα.

Άρα, εδώ αν θέλετε, το δίλημμα των βουλευτών δεν είναι τώρα η μετά, έτσι η αλλιώς αλλά το τι πρέπει να γίνει για τη χώρα Και σε τελική ανάλυση εάν είναι να το κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει για να ,μπορέσει να επιβιώσει η χώρα και να υποστούμε αν θέλετε την μη εκλογή, γιατί είναι μια προσωπική απόφαση υπάρχει κι αυτό δεν κατεβαίνω ξανά στις εκλογές διότι δεν μπορώ να το ξαναπεράσω, νομίζω ότι είναι μια σκέψη η οποία θα οδηγήσει σε ώριμη επιλογή του να τελειώνουμε πλέον, με τις υποχρεώσεις αυτές της χώρας και να μπορέσουμε, πλέον, όλοι να δούμε την επόμενη μέρα σ ένα σταθερό περιβάλλον.

Σας είπα ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι στα όρια της.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για ομιλία Γ Παπανδρέου

Νομίζω ότι η Γ Παπανδρέου είπε πάλι το ευνόητο. Οτι οι κυβερνήσεις του Γ Παπανδρέου, αυτή τη διετία ,δεν ήταν η καταστροφή της χώρας ήταν η σωτηρία της χώρας.

Εκείνο το οποίο έκανε ήταν να πει το ευνόητο ότι αν το ΠΑΣΟΚ δεν προασπίσει αυτό το οποίο έκανε αυτά τα δυόμισι χρόνια δεν έχει καμία ελπίδα ούτε εκλογική, ούτε παρουσίας στη πολιτική ζωή του τόπου. Και στοιχειοθέτησε, επιχειρηματολόγησε του γιατί εμείς πράγματι σώσαμε τη χώρα.

Για τη συμφωνία Βενιζέλου – Λοβέρδου

Παρότι και γω είχα άλλου είδους προβληματισμούς, δεν σας κρύβω, αυτές τις μέρες με αυτή την κίνηση που είδα αλλά και τη χθεσινή διαδικασία είναι ότι πράγματι το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να προσαρμόζεται στις δυσκολίες στις συγκυρίες κάθε φορά. Κι εκεί όπου όλοι το θεωρούν ότι θα εξαϋλωθεί και θα εξαερωθεί, μεταξύ των οποίων και εγώ το πίστεψα, κάποια στιγμή ξαφνικά δείχνει ότι μπορεί και βρίσκει μια κοινή γλώσσα και προχωράει σε λύσεις.