*Δείπνο μεγαλοπρεπές

Το να δοκιμάσεις όλο τον κατάλογο στο μεζεδοπωλείο που βγήκες με τις φίλες σου δεν είναι ο,τι καλύτερο ούτε για τη σιλουέτα σας, ούτε για τον ύπνο σας. Το βαρύ, κουρασμένο στομάχι μόνο γλυκά όνειρα δεν εγγυάται. Και βεβαίως οι παρασπονδίες είναι πάντα επιθυμητές αλλά ως εξαιρέσεις και όχι ως ρουτίνα. Επίσης, εκτός από τις πασιφανείς αρνητικές διατροφικές συνήθειες, οφείλεις να εντοπίσεις και τι άλλο από την ομάδα των υγιεινών και αθώων σε πειράζουν – για παράδειγμα ορισμένες από εμάς παρουσιάζουν δυσανεξίες σε φρούτα, στο γιαούρτι κτλ. Ο,τι ανακαλύψεις ότι σε ενοχλεί, μετά τις 9 το βράδυ.

*Internetholic 
  
Και αφού δεις το αγαπημένο σου σήριαλ σκέφτεσαι «και δεν ρίχνω μια ματιά στα mails μου». ΟΧΙ. Γιατί να συγχυστείς-αγχωθείς βραδιάτικα. Το αφεντικό σου μπορεί να είχε μια φαεινή ιδέα για την επόμενη μέρα. Ας την μάθεις αύριο μπας και κοιμηθείς λίγο πιο ήρεμα. Το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά social media. Είναι ανάγκη να εμφανιστεί ξαφνικά μπροστά σου το post του πρώην σου να τα περνάει ζάχαρες σε κάποια παραλία ή κάποιο άλλο αρνητικό σχόλιο που θα σας στεναχωρήσει ή εκνευρίσει. Διάβασε καλύτερα ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό για να κοιμηθείς σαν πουλάκι.

*Μεγάλο ποτήρι…
μικρός ύπνος. Αν τα πίνεις σε ένα μπαράκι με ωραία παρέα, έχει καλώς. Δεν θα καλοκοιμηθείς αλλά τουλάχιστον θα έχεις διασκεδάσει. Αν όμως κάθεσαι μόνη στο σπίτι, ξέχνα τα κρασάκια – ειδικά μετά τις 9. Μόνο ταραχή θα σου προκαλέσει και ας νομίζεις ότι ένα ποτηράκι θα σε χαλαρώσει για να πέσεις για ύπνο.

*Make peace                     
Δεν είναι το βράδυ, η κατάλληλη στιγμή να ξεκινάς τσακωμούς παντός τύπου – ζωντανούς, τηλεφωνικούς, διαδικτυακούς… Το να πας ταραγμένη στο κρεβάτι είναι ό,τι χειρότερο. Θα στριφογυρίζεις όλη την ώρα μπλέκοντας σενάρια εκδίκησης και ανταπάντησης. Keep calm and go to bed!

*Όχι άλλο Sex & The City
Ιεροσυλία αυτή η άρνηση, αλλά αν μπροστά στον ύπνο και το πρόσωπο φλαπαδούρα ας θυσιαστούμε! Γενικά, καλό είναι να μην ξεκινάτε να δείτε μια αγαπημένη σας σειρά – ακόμη και αν είναι η χιλιοστή φορά – γιατί η οθόνη είναι πλανεύτρα και η ώρα περνά χωρίς να το καταλάβεις και αν η σακούλα μετά στο μάτι.

*Bye bye pill  
 
Αποχαιρέτα την βιταμίνα που έχασες! Οι κάψουλες βιταμινών δεν είναι για βραδινή βάρδια καθώς προκαλούν υπερδιέγερση ειδικά αν η λήψη τους γίνει με άδειο στομάχι μπορεί αν προκαλέσουν ακόμη και ναυτία. Από το να χάσεις τον ύπνο σου, πάρε τις απαραίτητες βιταμίνες σου την επομένη με το πρωινό σου.