Ενας πρώην Ερυθρόλευκος, ο Γιάννης Μπουρούσης, εκτέλεσε τον Ολυμπιακό και με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στην επικράτηση (82-77) και στο 2-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Η σειρά τώρα μεταφέρεται στο ΣΕΦ, όπου θα διεξαχθεί το τρίτο παιχνίδι, τη Δευτέρα του Πάσχα (20.00, ΔΤ).

Για ακόμη ένα ματς, οι «back-to-back» πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά με… φτωχότερο ρόστερ εν συγκρίσει με την Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο, δυσκολεύτηκαν αρκετά απέναντι στην «υπερηχητική» Ρεάλ, η οποία επέβαλε από το ξεκίνημα τον νόμο της και αν εξαιρέσουμε το τελευταίο δίλεπτο του αγώνα, στο οποίο ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε απόσταση 4 πόντων (79-75, στο 39′), η «οικοδέσποινα» δεν έδειχνε να απειλείται, αντιθέτως έβρισκε πάντα τις λύσεις για να ξεφύγει. Οπως συνέβη και στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν μετά το καθοριστικό άστοχο λέι απ του Μπράιαντ Ντάνστον (με το σκορ 80-75), ο Μπουρούσης με δύο εύστοχες βολές (82-75, στα 40») σφράγισε τη νίκη και έφερε την ομάδα του ένα βήμα πριν από την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου (16-18 Μαΐου 2014).

Οι Ερυθρόλευκοι, οι οποίοι στερήθηκαν των υπηρεσιών του βασικού σμολ φόργουορντ Στράτου Περπέρογλου («σήκωσε» υψηλό πυρετό) και του σέντερ Σέντρικ Σίμονς (τράβηγμα στον προσαγωγό), θα είχαν μεγαλύτερη τύχη, αν ήταν πιο εύστοχοι από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας». Και αν ο απολογισμός του Ντάνστον (2/6 β.) εξηγείται, οι δώδεκα άστοχες βολές (15/27 έναντι 15/21 της Ρεάλ) ήταν ένα από τα στοιχεία που καταδίκασαν την ελληνική ομάδα. Η δεύτερη αιτία ήταν τα πολλά άστοχα σουτ τριών πόντων (8/21), ενώ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξαν τα 14 λάθη του Ολυμπιακού, τα χαμένα επιθετικά ριμπάουντ, που βοήθησαν τη Ρεάλ να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο πρώτο ημίχρονο, η έλλειψη συγκέντρωσης και η κακή χρήση των φάουλ που έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να δημιουργούν μονίμως διψήφιες διαφορές.

Αν ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καταφέρει να παίξει ακόμη πιο σκληρά τους αντιπάλους του στο ΣΕΦ, ώστε να τους εκνευρίσει και να τους αποσυντονίσει, αν βελτιώσει τα ποσοστά ευστοχίας, που εν πολλοίς είναι συνυφασμένα και με τη διστακτικότητα ορισμένων παικτών (ο Ματ Λοτζέσκι «ξύπνησε» αργά), αν αποκτήσει μεγαλύτερη συνέπεια στις βολές (ακόμη και με τον Παναθηναϊκό που κέρδισε, ο απολογισμός ήταν απογοητευτικός με 7/19 β.), θα έχει πιθανότητες, ώστε να… κόψει τον βήχα της Ρεάλ και το εντυπωσιακό ρεκόρ της: 55 νίκες – 3 ήττες από την αρχή της σεζόν. Και αν γίνει το 2-1, ποτέ δεν ξέρεις…

«Ήταν ένα τυπικό παιχνίδι πλέι οφ Ευρωλίγκας με μεγάλη ένταση και πολλές φορές και νεύρα με πολλές επαφές. Αλλά και πολύ καλό μπάσκετ για την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Η Ρεάλ ξεκίνησε καταπληκτικά στο πρώτο ημίχρονο σουτάροντας 9/14 τρίποντα έχοντας 2/2 με τον Ρέγιες, κάτι που δεν περιμέναμε. Με δύο διαφοροποιήσεις στην άμυνα στην επανάληψη είχαμε τύχη στο ματς, περιορίσαμε την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης στο μισό σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Δυστυχώς, όμως, χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, χάσαμε κάποιες βολές και για να κερδίσεις τη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ θα πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω. Πλέον η σειρά επιστρέφει στην έδρα μας. Θέλουμε να γυρίσουμε στη Μαδρίτη, αλλά ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Τώρα το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το παιχνίδι της Δευτέρας και τίποτε άλλο», δήλωσε συνειδητοποιημένος ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Γιώργος Μπαρτζώκας για να συμπληρώσει!

«Εμείς έχουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από πολλά νέα πρόσωπα, έχουμε 7 νέους παίκτες σε σχέση με πέρσι, συν το γεγονός ότι χάσαμε τον βασικό μας πλέι μέικερ τον Λο. Το ότι προκριθήκαμε στα προημιτελικά παρά τους πολλούς τραυματισμούς και τις ατυχίες που είχαμε, δείχνει πως αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και αυτό είναι αρκετά σημαντικό. Πολλοί από τους παίκτες μας όχι πλέι οφ Ευρωλίγκας δεν είχαν παίξει, αλλά ούτε καν στη διοργάνωση. Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε και καλύτεροι».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για την κατάσταση του Περπέρογλου, καθώς και για τη μη χρησιμοποίηση του Σέντρικ Σίμονς και εξήγησε: «Το πρόβλημα του Στράτου, αλλά και του Σίμονς είναι ακόμη μια ατυχία, δείγμα αυτού που μας ταλαιπωρεί όλη τη χρονιά φέτος. Ο Στράτος έφτασε να έχει 39 πυρετό και ο Σέντρικ έπαθε τράβηγμα στους προσαγωγούς και επειδή είναι ένας τραυματισμός που μπορεί να επιφέρει θλάση, προτιμήσαμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε».

Δεκάλεπτα: 30-23, 53-44, 70-62, 82-77

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Φερνάντεθ 15 (3/5 δ., 2/6 τρ., 3/4 β., 6 ρ., 3 κλ.), Ρέγες 8, Ντίεθ, Μίροτιτς 14 (2/5 δ., 2/2 τρ., 4/7 β., 4 ρ.), Ροντρίγκεθ 11 (5 ασ., 6 λ.), Ντάρντεν 2, Γιούλ 11 (7 ασ.), Μπουρούσης 19 (7/10 δ., 1/3 τρ., 2/3 β., 10 ρ.), Σλότερ 2, Μέχρι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 12 (1/3 δ., 3/4 τρ., 1/2 β., 3 ρ.), Σερμαντίνι, Ντάνστον 12 (5/9 δ., 2/6 β., 9 ρ.), Σπανούλης 18 (2/5 δ., 3/7 τρ., 5/8 β., 5 ρ., 2 ασ., 4 λ.), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 3 (3 ασ.), Πρίντεζης 10 (4/8 δ., 2/4 β.), Μάντζαρης 2 (4 ρ., 4 ασ.), Λοτζέσκι 13 (4/6 δ., 0/3 τρ., 5/6 β., 4 ρ., 4 ασ.).