Η τελευταία φορά που τα γυαλιά έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα αγώνα του ΝΒΑ ήταν η εποχή που ο Κερτ Ράμπις δεχόταν τις ασίστ του Μάτζικ Τζόνσον για λογαριασμό των Λος Αντζελες Λέικερς στη δεκαετία του ’80. Στις 24 Ιανουαρίου (για την Ελλάδα ξημερώματα της 25ης) όμως, οι θεατές της αναμέτρησης Σακραμέντο Κίνγκς –Ιντιάνα Πέισερς θα δουν το εξορισμένο από τα αθλήματα επαφής αξεσουάρ να αναβιώνει με τη μορφή του περίφημου Google Glass.

Η ομάδα του Σακραμέντο ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι έπειτα από συμφωνία με την εταιρεία ηλεκτρονικών CrowdOptic μέλη του συλλόγου θα χρησιμοποιήσουν το φορητό σύστημα συγκέντρωσης και αναμετάδοσης δεδομένων στη διάρκεια του επόμενου εντός έδρας παιχνιδιού τους. Βέβαια, δεν πρόκειται να φορέσουν το Google Glass οι αθλητές που θα κατέβουν στο παρκέ, αλλά άνθρωποι που θα βρίσκονται στον πάγκο, ορισμένες από τις τσιρλίντερς και οι εκφωνητές του γηπέδου.
Εικόνα και ήχος θα αναμεταδίδονται ταυτόχρονα από τα μάτριξ, έτσι ώστε οι θεατές παράλληλα με τη δική τους οπτική γωνία να αποκτούν μια πολύ πιο κοντινή αίσθηση στα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Το Σακραμέντο οπωσδήποτε δεν προσφέρει και πολλά πράγματα για να δει κανείς φέτος, κολλημένο στον πάτο της κατάταξης της Δυτικής Περιφέρειας, άρα οι οπαδοί του περισσότερο θα θαυμάσουν στο Google Glass το θέαμα της Ιντιάνα, ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ του NBA σήμερα και μεγάλο αντίπαλο των πρωταθλητών Μαϊάμι Χιτ στην Ανατολή.
Καθώς πάντως από την εποχή των φορητών υπολογιστών περνάμε σε αυτή των «φορετών» (wearable computers), η ιδέα των Σακραμέντο Κινγκς δείχνει ότι το μέλλον των αθλητικών αναμεταδόσεων μπορεί κάποτε να θυμίζει παιχνίδι πρώτου προσώπου.