Στην κατάσταση που έχει περιέλθει εφέτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν μπορεί να θεωρεί τίποτα ως δεδομένο. Χάνει διαρκώς έδαφος από τις ομάδες που αναδεικνύονται ως διεκδικήτριες του αγγλικού τίτλου, δεν ικανοποιεί με την απόδοσή της, ούτε πείθει ακόμα ότι κατάστασή της είναι αναστρέψιμη. Γι αυτό και το ματς της Τετάρτης στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (και μάλιστα στην έδρα της δεύτερης) μόνο ως εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

«Η ωμή απεικόνιση της κατάστασης δείχνει ότι είμαστε μία ομάδα που κάποιες φορές δυσκολεύεται να διαχειριστεί αποτελέσματα, όμως εμείς παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη και το ίδιο θα κάνουμε και εδώ. Μην ξεχνάτε επίσης ότι δεν έχουμε ήττα στα τελευταία δέκα μας που έχουμε δώσει» δήλωσε ο προπονητής των Κόκκινων Διάβολο κ. Ντέιβ Μόιες ενόψει του αγώνα που (εκτός συγκλονιστικών ανατροπών) θα κρίνει την πρώτη θέση του α’ ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στην αντίπερα όχθη, η απαστράπτουσα ως σήμερα Λεβερκούζεν του φινλανδού προπονητή (και πρώην αμυντικού της Λίβερπουλ) κ. Σάμι Χίπια, αναγνωρίζεται στη Γερμανία φως μία από τις ελάχιστες ομάδες (ή άλλη είναι η Ντόρτμουντ) που αμφισβητούν τα πρωτεία της Μπάγερν Μονάχου και κρατάει στα χέρια της την ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση ως πρώτη του ομίλου. Αρκεί να καταβάλει την αντίσταση της Γιουνάιτεντ:

«Εχω παίξει απέναντι σε αυτή την ομάδα και μπορώ να παραδεχθώ ότι έχει φανέλα που πολλές φορές καθορίζει από μόνη της την έκβαση αγώνων. Ομως κι εμείς διαθέτουμε ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό και έχουμε την ευκαιρία μας. Νικάμε και εξασφαλίζουμε την πρόκριση. Οι μεγάλες ομάδες χτίζονται μέσα από ματς όπως αυτό και εμείς θέλουμε να νικήσουμε και να προοδεύσουμε» τόνισε ο 40χρονος πλέον Χίπια.

Αλλωστε παραμονεύει και η ουκρανική Σαχτιόρ Ντόνετσκ η οποία εφόσον επικρατήσει εντός έδρας της Ρεάλ Σοσιεδάδ (αν και η ισπανική ομάδα έχει μόλις έναν βαθμό σε τέσσερα ματς, παίζει εντούτοις το τελευταίο χαρτί της για να συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Γιουρόπα Λιγκ), θα παίξει τα ρέστα της την τελευταία αγωνιστική υποδεχόμενη τη Λεβερκούζεν για να κλέψει το ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το τελευταίο χαρτί της στη διοργάνωση παίζει στο Τουρίνο και η Γιουβέντους καθώς υποδέχεται την δανέζικη Κοπεγχάγη, ούσα τελευταία στον β’ όμιλο αλλά και μόλις έναν βαθμό πίσω από την αντίπαλό της και τη δεύτερη στη βαθμολογία Γαλατάσαραϊ η οποία δεν αναμένεται να έχει εύκολο βράδυ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού ο οποίος θα αντιμετωπίσει στη Γαλλία την ισχυρή Παρί σεν Ζερμέν, η πορτογαλική Μπενφίκα επιζητεί μόνο τη νίκη στην έδρα της Αντερλεχτ προκειμένου να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συνέχειά της μέσω του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αντί των Ερυθρόλευκων.

Τέλος για τον τέταρτο όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου με νίκη (ενδεχομένως και με ισοπαλία) στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ εξασφαλίζει την πρωτιά στο γκρουπ την οποία ακόμα διεκδικεί η Μάντσεστερ Σίτι (υποδέχεται τη Βικτόρια Πλζεν).

Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:

1ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Λεβερκούζεν (Γερμανία) – Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 21:45

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) – Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 21:45

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γ. 8

Λεβερκούζεν 7

Σαχτάρ Ντόνετσκ 5

Σοσιεδάδ 1

2ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Γαλατασαράι (Τουρκία) 21:45

Γιουβέντους (Ιταλία) – Κοπεγχάγη (Δανία) 21:45

Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 10

Γαλατασαράι 4

Κοπεγχάγη 4

Γιουβέντους 3

3ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αντερλεχτ (Βέλγιο) – Μπενφίκα (Πορτογαλία) 21:45

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 21:45

Βαθμολογία

Παρί Σ.Ζ 10

Ολυμπιακός 7

Μπενφίκα 4

Άντερλεχτ 1

4ος όμιλος

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) – Μπάγερν (Γερμανία) 19:00

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 21:45

Βαθμολογία

Μπάγερν 12 -Προκρίθηκε

Μάντσεστερ Σ. 9 -Προκρίθηκε

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3

Βικτόρια Πλζεν 0