Μπρατισλάβα, αποστολή

Με πρωταρχικό στόχο τη νίκη η εθνική ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει απόψε (21:30, MEGA – OTESPORT1) τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014 και για να το καταφέρει δεν πρέπει να χάσει, δεδομένου ότι η εντός έδρας ισοπαλία (0-0) με τη Βοσνία την περασμένη Παρασκευή στο «Γ.Καραϊσκάκης» περιέπλεξε την κατάσταση στον 7ο όμιλο.

O ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Φερνάντο Σάντος που συμπληρώνει 30 ματς στον πάγκο της εθνικής εξετάζει το ενδεχόμενο να επαναφέρει το 4-3-3, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο Κώστας Κατσουράνης θα παίξει δίπλα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας ή αν θα αγωνιστεί στα χαφ. Σημειωτέον ότι εφόσον αγωνιστεί, ο Κατσουράνης θα συμπληρώσει 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα δοκίμασε ο κ. Σάντος στην τελευταία προπόνηση επί σλοβακικού εδάφους, ο Δημήτρης Σιόβας είναι πιθανό να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με την εθνική αγωνιζόμενος δίπλα στον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, ενώ τις θέσεις των δύο πλάγιων μπακ θα καλύψουν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Νίκος Σπυρόπουλος. Στο τέρμα θα παίξει ο Ορέστης Καρνέζης.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Κατσουράνης θα παίξει στη μεσαία γραμμή μαζί με τους Γιάννη Μανιάτη και Αλέξανδρο Τζιόλη, ενώ την τριάδα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Γιώργος Σαμαράς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Φάνης Γκέκας.

7oς όμιλος

Λετονία-Λιχτενστάιν (21:00)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Λιθουανία (21:00)

Σλοβακία-Ελλάδα (21:30)

Βαθμολογία

1. Βοσνία / Ερζεγοβίνη 7 (12-2)

2. Σλοβακία 7 (5-2)

3. Ελλάδα 7 (4-1)

4. Λιθουανία 4 (3-3)

5. Λετονία 0 (3-8)

6. Λιχτενστάιν 0 (1-12)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα

Σλοβακία-Λιθουανία

Λιχτενστάιν-Λετονία