Την προσωρινή αναστολή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου με τη μη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής (25-26 Φεβρουαρίου) αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοργανώτρια αρχή κατέληξε σε αυτή την απόφαση ως μέσο αντίδρασης για την ψήφιση από τη Βουλή του νέου αθλητικού νόμου αλλά και για τη διαφωνία που υπάρχει με την ΟΠΑΠ ΑΕ στο θέμα της χορηγίας του πρωταθλήματος, καθώς η εταιρεία προσφέρει 14 εκ. ευρώ για δύο χρόνια (5,5 φέτος και 8,5 του χρόνου), ενώ η Σούπερ Λίγκα ζητεί 18 εκ. ευρώ για τη διετία.

Η απόφαση του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Σήμερα, ως απάντηση:

Α) στις ύβρεις και τη συκοφάντηση που υποστήκαμε από μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου,

Β) στη θέσπιση της αντικειμενικής ευθύνης, με την οποία ποινικοποιείται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο,

Γ) στη διασύνδεση της ανταποδοτικής χορηγίας της ΟΠΑΠ Α.Ε. με πολιτικές σκοπιμότητες,

Δ) στη φορολογική αντιμετώπιση και συνεχή επιβάρυνση των ΠΑΕ,

Το Δ.Σ. αποφάσισε την προειδοποιητική αναστολή της διεξαγωγής της 23ης Αγωνιστικής Ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League (25-26 Φεβρουαρίου 2012)».

Η συνεδρίαση έγινε χωρίς τους εκπροσώπους των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης και Δόξας Δράμας, ενώ το «παρών» έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας αναφέρει τα εξής:

«Τώρα πλέον καταλάβαμε όλοι μας ότι το ποδόσφαιρο έγινε ο σάκος του μποξ για ανεύθυνους πολιτικούς. Αυτοί οι πολιτικοί που βύθισαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία και στη διεθνή απαξίωση, οι ίδιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν όχι τα προβλήματα της χώρας, αλλά ούτε καν τους ψηφοφόρους τους κατά πρόσωπο, επιτέθηκαν με βρισιές και συκοφαντίες εναντίον συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου εκμεταλλευόμενοι την ασυλία που τους δίνει η βουλευτική τους ιδιότητα.

Οι ίδιοι άνθρωποι που καλοκάθονται στα βουλευτικά έδρανα, λίγο προτού εξαφανισθούν για πάντα στην αφάνεια, βρήκαν στο ποδόσφαιρο τον εύκολο στόχο για να επιδείξουν την ανύπαρκτη ευαισθησία και τόλμη. Τόλμη όχι στο να νομοθετήσουν αλλά να υψώσουν κορώνες υποκρισίας και ψευτιάς. Ευαισθησία για να προστατέψουν δήθεν το ποδόσφαιρο.

Και ενώ η Ελλάδα χρεοκοπεί, μερικοί, μας εμπαίζουν, χρησιμοποιώντας τα χρήματα της ΟΠΑΠ A.E. σαν όπλο εκβιασμού και υποταγής του ποδοσφαίρου. Και τη μία μέρα ψηφίζουν το νόμο και την επόμενη μας αρχίζουν συζητήσεις με 13 μήνες καθυστέρηση. Από πού και ως που συνδέουν τις ανταποδοτικές συμβατικές σχέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την ψήφιση ενός νόμου; Για να μας κάνουν να δεχθούμε, για να μη φωνάξουμε, να μην διαμαρτυρηθούμε για τις διατάξεις νόμου με τις οποίες θα αποφασίζουν οι άνθρωποι του Υπουργού Πολιτισμού για το ποιες ομάδες θα παίζουν στο πρωτάθλημα. Για να μη φωνάξουμε ότι μας θέλουν, όλους όσοι διοικούμε ομάδες, ομήρους του κάθε αλήτη που θα κάνει ένα τραμπουκισμό. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αντικειμενική ευθύνη για τις λέσχες φιλάθλων μας και για τις μετακινήσεις!

Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούν να μας στρέψουν τον ένα ενάντια στον άλλο, για να είμαστε πιο εύκολος στόχος, για να μην έχουμε αντιστάσεις. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Δεν θα αφήσουμε να μας εμπαίζουν, να μας βρίζουν και να μας υποτιμούν.

Η Ελλάδα καταρρέει. Το ίδιο και το ποδόσφαιρο. Ενωμένοι και δυναμικά θα αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των ανεύθυνων πολιτικών που προκειμένου να καλύψουν όλα όσα κατέστρεψαν, προσπαθούν να στρέψουν τους προβολείς πάνω μας για να ξεφύγουν οι ίδιοι από τη λαϊκή οργή. Δεν θα αφήσουμε χωρίς απάντηση τις θρασύδειλες βρισιές τους και αυτή τη φορά δεν θα σωπάσουμε. Θα λάβουν την απάντηση από όλους μας.

Μπορεί κάθε Κυριακή να είμαστε αντίπαλοι, αλλά είμαστε ενωμένοι καθημερινά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τη λάσπη και τον πόλεμο που δεχόμαστε γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να υπάρξει ποδόσφαιρο.

Πρέπει ο κόσμος όλος να καταλάβει ότι με τους πολιτικούς αυτούς στο τέλος δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο. Δεν θα μπορούμε να παίζουμε πλέον ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρξει ανάγκη να μας πετάξει έξω η FIFA θα το έχουν καταφέρει ο κ. Γερουλάνος και ο κ. Μπιτσαξής».

Με κόσμο το ντέρμπι «αιωνίων»

Σημειωτέον ότι προσωρινά υπήρξε σύγχυση για το αν θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, λόγω της τιμωρίας που εκκρεμεί για τους Πράσινους (επρόκειτο να εκτίσουν την ποινή τους την 23η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ). Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε επισήμως από τη Σούπερ Λίγκα, εφόσον τελικά πραγματοποιηθεί η αναστολή, όλο το πρόγραμμα θα πάει πίσω κατά μία εβδομάδα, οπότε το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει μετά τη διακοπή από την 23η αγωνιστική…