Την τελευταία ευκαιρία τους για να παραμείνουν ζωντανοί στον δρόμο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών έχουν Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη. Και αν τα καταφέρουν τότε θα παίξουν μεταξύ τους για το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελευταία αγωνιστική του Α’ ομίλου.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν σήμερα (Τετάρτη,19:00, Novasports) στο κλειστό κολυμβητήριο Πειραιά την Μπούντβα του Μαυροβουνίου η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τρίτη με 3 βαθμούς.

«Ο αγώνας με τη Μπούντβα είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι δίχως αύριο» δίνει το σύνθημα ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Θοδωρής Βλάχος και εξηγεί: «Με κάθε άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, αποκλειόμαστε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το σημαντικό είναι ότι θα έχουμε όλα μας τα ατού στη διάθεσή μας. Δηλαδή, όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους οι οποίοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουμε στη νίκη και τους φιλάθλους μας στο πλευρό μας».

Με στόχο την υπέρβαση αγωνίζεται σήμερα (21.15) στη Ριέκα η Βουλιαγμένη η οποία με 3 βαθμούς βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου. Απέναντί της θα βρει την πρωτοπόρο του ομίλου Πριμόριε αλλά ο προπονητής της κ. Τεό Λοράντος δεν καταθέτει τα όπλα. «Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη ομάδα του ομίλου μας που παίζει στην έδρα της αλλά θα διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.» τονίζει ο νεαρός προπονητής που αναγνωρίζει ότι: «αυτό το παιχνίδι είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση και γι αυτό πρέπει να το κερδίσουμε. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το χρέος μας και να κερδίσουμε τα δυο επόμενα παιχνίδια για να συνεχίσουμε. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι γι αυτό , δεν πάμε στη Ριέκα για να χάσουμε». Ο κ. Λοράντος έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Το ντέρμπι των γυναικών

Και ενώ οι άνδρες του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης δίνουν τις ευρωπαϊκές μάχες τους οι γυναικείες ομάδες των δύο συλλόγων συγκρούονται στο δεύτερο ντέρμπι της περιόδου. Η Βουλιαγμένη που είχε επικρατήσει εκτός έδρας των Ερυθρόλευκων τις υποδέχεται (18.00, κολυμβητήριο Λαιμού) με στόχο να κατοχυρώσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.