Πέντε παίκτες παρακολουθεί η Ρουμπίν στη διεθνή αγορά, την ώρα που προσπαθεί να «ξεφορτωθεί» τον Νιγηριανό επιθετικό Ομπαφέμι Μάρτινς, αλλά και να πείσει τον Βραζιλιάνο μέσο Κάρλος Εδουάρδο να μην επιστρέψει στην πατρίδα του. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ (16 και 23/2/2012), επιδιώκει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο να προσθέσει στο ρόστερ της τουλάχιστον ένα παίκτη σε κάθε γραμμή, ενώ την ίδια ώρα η Ντιναμό Μόσχας προσπαθεί να της «αρπάξει» δύο από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της.
Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο στο στόχαστρο της Ρουμπίν βρίσκονται δύο επιθετικοί, δύο μέσοι και ένας αμυντικός από τη διεθνή αγορά. Η ομάδα του Καζάν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου που θα ξεκινήσει προετοιμασία στην πόλη Μπέλεκε της Τουρκίας, θα προσπαθήσει να εντάξει στο δυναμικό της τον 28χρονο Ισπανό μέσο της Ατλέτικο Μαδρίτης Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, τον 27χρονο Περουβιανό επιθετικό της Σάλκε Τζέφερσον Φαρφάν, τον αμυντικό της Γαλατασαράι Σερβέτ Τσετίν, τον 19χρονο μέσο του Αμβούργου Γκέχμαν Τέρε και τον 26χρονο επιθετικό της Τράμζονσπορτ Μπουράκ Γιλμάζ. Από την αγορά της Ρωσίας η Ρουμπίν κινείται για να αποκτήσει τον 26χρονο τερματοφύλακα της Κουμπάιν Αλεξάντρ Μπουντακόφ.
Η Ρουμπίν θα ήθελε να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του Μάρτινς ο οποίος έχει προσφέρει ελάχιστα. Δημοσιεύματα ήθελαν τον νιγηριανό επιθετικό να συνεχίζει την καριέρα του στην κινεζική Σανχάι, αλλά ο ίδιος έσπευσε να βάλει τέλος στη φημολογία δηλώνοντας ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το Καζάν. Ο ρωσικός Τύπος αναφέρει επίσης ότι στο στόχαστρο της Γιουβέντους βρίσκεται ο 25χρονος Ιταλός αμυντικός της Ρουμπίν Σαλβατόρε Μποκέτι και της Μπενφίκα ο επίσης 25χρονος Αργεντινός αμυντικός Κριστιάν Ανσάλντι. Το πιθανότερο είναι ότι κανείς από τους δύο δεν θα εγκαταλείψει τελικά τη Ρουμπίν, όπως συνέβη και με τον Γκεκντενίζ Καραντενίζ για τον οποίο ο ρωσικός Τύπος έγραφε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλατασαράι. Ο 31χρονος Τούρκος μέσος ανανέωσε τελικά το συμβόλαιό του με την Ρουμπίν και μάλιστα μέχρι το 2015.
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού δύσκολα πάντως θα κρατήσει τον Κάρλος Εδουάρδο ο οποίος πιέζει προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του. «Θέλω να γυρίσω στη Βραζιλία επειδή κουράστηκα στην Ευρώπη καθώς είμαι πολλά χρόνια μακριά από την οικογένειά μου. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο να με αφήσει η Ρουμπίν η οποία για την απόκτησή μου ξόδεψε 24 εκατ. ευρώ, αλλά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή. Η Γκρέμιο έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την απόκτησή μου με τη μορφή δανεισμού, αλλά επί του παρόντος η Ρουμπίν δεν έχει απαντήσει θετικά» δήλωσε ο βραζιλιάνος μέσος.
Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Γκρέμιο κ. Πάουλο Πελάιπε, η Ρουμπίν προκειμένου να τον παραχωρήσει δανεικό τον Εδουάρδο για ένα χρόνο, απαιτεί προηγούμενα να ανανεώσει ο παίκτης το συμβόλαιό του. «Το πρόβλημα στην μεταγραφή του Εδουάρδο δεν είναι οικονομικό και η διοίκηση της Ρουμπίν θα πρέπει να μας απαντήσει μέχρι την πρωτοχρονιά» ξεκαθάρισε ο κ. Πελάιπε.
Παράλληλα στο στόχαστρο της Ντιναμό Μόσχας βρίσκονται οι μέσοι της Ρουμπίν Αλάν Κασάεφ και Αλεξάντρ Ριαζάντσεφ. Η Ντιναμό διεκδικεί έπειτα από πολλά χρόνια το πρωτάθλημα Ρωσίας, ενώ οι πιθανότητες να αγωνισθεί την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάρα πολλές. Με δεδομένο μάλιστα ότι στο ρωσικό πρωτάθλημα μπορεί να χρησιμοποιεί σε κάθε παιχνίδι πέντε ξένους παίκτες, είναι λογικό να έχει στρέψει το μεταγραφικό της ενδιαφέρον στη ρωσική αγορά.