Μ ε στόχο να θυμηθεί ή να μάθει κάθε φίλος του Παναθηναϊκού τη σημασία του συλλόγου για την Αθήνα και την Ελλάδα την τελευταία 100ετία και με την ελπίδα «οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου να αποτελέσουν την αφετηρία για τον επαναπροσδιορισμό πολλών πραγμάτων», όπως είπε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ κ. Χρήστος Αθανασόπουλος, οι Πράσινοι παρουσίασαν χθες το πλαίσιο και το πνεύμα του πλάνου τους γι΄ αυτές τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του 2008.

Οι ποδοσφαιρικού χαρακτήρα εκδηλώσεις περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση: α) σε ορισμένα εντός έδρας παιχνίδια του Τριφυλλιού θα τιμώνται μεγάλες μορφές του παρελθόντος, β) το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα διεθνές διήμερο τουρνουά με φημισμένες ξένες ομάδες, γ) το ίδιο χρονικό διάστημα ο Παναθηναϊκός θα δώσει φιλικό ματς σε μία από τις μητροπόλεις της ελληνικής ομογένειας, δ) τα Χριστούγεννα του επόμενου έτους, στην κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων, θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» φιλικό ματς με σπουδαίο σύλλογο του εξωτερικού (πιθανότατα με αγγλική ομάδα) και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, ε) η ομάδα της Πράσινης Ακαδημίας θα ταξιδέψει στην Αιθιοπία για φιλικό ματς με τον ίδιο σκοπό.

Αλλων μορφών εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, όπως: α) Από την αρχή του καλοκαιριού θα λειτουργεί εκθεσιακό κέντρο στην Αθήνα, με πλούσιο φωτογραφικό-οπτικοακουστικό υλικό, έργα τέχνης αφιερωμένα στον Παναθηναϊκό και έκθεση γλυπτού αφιερωμένου στα 100 χρόνια του συλλόγου, το οποίο εν συνεχεία θα μεταφερθεί στην έδρα της ομάδας, β) στη Λεωφόρο θα δώσει συναυλία διάσημο μουσικό συγκρότημα το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, γ) θα πραγματοποιηθεί διεθνές αθλητικό συνέδριο στην Αθήνα για το ποδόσφαιρο συνολικά και για την αλληλεπίδραση Παναθηναϊκούελληνικού ποδοσφαίρου ειδικότερα, δ) θα κυκλοφορήσει πολυτελής συλλεκτική έκδοση DVD με οπτικό υλικό από αγώνες του Τριφυλλιού και CD με τραγούδια αφιερωμένα στην ομάδα.

Η καινούργια συλλεκτική φανέλα του Παναθηναϊκού θα φορεθεί για πρώτη φορά από τους ποδοσφαιριστές στο πρώτο ματς του 2008 (το Σάββατο 5 Ιανουαρίου εναντίον της Καλαμαριάς), θα χρησιμοποιηθεί ως το τέλος του 2008 και θα αποσυρθεί! Από χθες μπορούν οι φίλοι του Τριφυλλιού να την παραγγέλλουν μέσω Διαδικτύου (www.pao.gr- τιμή 65 ευρώ) για να την πάρουν στα χέρια τους από τις 7 Ιανουαρίου.

Η έναρξη των πωλήσεων της επετειακής φανέλας για όλους τους οπαδούς θα γίνει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008.

Ενας εξ αυτών που δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν για να την αποκτήσουν είναι ο νεαρός κ. Νίκος Καρόκης. «Είναι μοναδικές οι στιγμές που ζω. Είμαι έτοιμος να δακρύσω» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα τού συναισθηματικά φορτισμένου φίλου του Παναθηναϊκού, του οποίου η έμπνευση για τον λογότυπο των 100 ετών προτιμήθηκε από τους φίλους της ομάδας και τιμήθηκε χθες!