Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας Αλβανός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στo πλαίσιo εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή. Οι 7 έχουν προσαχθεί στο Εφετείο ενω οι υπόλοιποι 7 θα προσαχθούν την Τετάρτη.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων.

Οι συλληφθέντες φέρονται να έβαζαν χρήματα σε τραπεζικό λογαρισμό που είχε ανοίξει έγκλειστος στις φυλακές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Συντηρούσαν δηλαδή το λεγόμενο επαναστατικό ταμείο με χρήματα που ερευνάται η προσέλευσή τους.

Ωστόσο εκτιμάται ότι προέρχονται από ληστείες και κλοπές.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για χρήματα που δόθηκαν μέσω Western Union στον 28χρονο Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Τα χρήματα ανέρχονται σε 3.000-4000 ευρώ και τα στοιχεία ανέκυψαν όταν βρήκαν πλαστή ταυτότητά του στο κρυσφήγετο του στον Αγ. Παντελεήμονα.