Για αρκετές εβδομάδες βλέπουμε ένα ατελείωτο σήριαλ εικασιών, υποτιθέμενων «ανατροπών» και σεναρίων χωρίς αντίκρισμα σε δύο δραματικές υποθέσεις που ήσαν ωστόσο απολύτως ευκρινείς για την ΕΛΑΣ. Πρόκειται για την δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο και την αυτοχειρία, όπως επιβεβαιώνεται, της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη στο Αγρίνιο στις αρχές Ιανουαρίου. Επί τρείς μήνες δημιουργούνται διαρκώς εσφαλμένες εντυπώσεις για τις δύο αυτές ιστορίες και παρουσιάζονται υποτιθέμενα … καθοριστικά ή σημαντικά στοιχεία που τάχα δημιουργούν «νέα δεδομένα» και τα οποία απέχουν πολύ από τα συμπεράσματα των ερευνών μας. Στην περίπτωση του φόνου της 32χρονη εφοριακού δεν υπάρχει κανένα ζήτημα άλλου συνεργού ή υποτιθέμενου συμβολαίου θανάτου. Οσοι μιλούν, και ανάμεσα σε αυτούς διάφοροι τεχνικοί σύμβουλοι ή νέοι μάρτυρες κλπ για σημαντικό εύρημα ένα μη προσδιορίσιμο DNA στα ρούχα της κοπέλας ή στα νύχια της , ίσως δεν συνεκτιμούν ότι η άτυχη κοπέλα πήγε στο Νεκροταφείο με αστικό λεωφορείο . Και αυτό το DNA φερ’ ειπείν μπορεί να ανήκει σε κάποιον άσχετο συνεπιβάτη της.

Στην υπόθεση Λαγούδη ήταν από την αρχή γνωστά τα μηνύματα απελπισία και αποχαιρετισμού σε μία «άλλη ζωή» που έστελνε σε προσωπικό φίλο της και ότι είχε αγοράσει πετρέλαιο με το οποίο πυρπόλησε το ΙΧ της, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο. Πώς, πότε και γιατί σε αυτό το τραγικό σχέδιο αυτοκτονίας της θα μπορούσε τάχα να … παρεισφρήσει ένας «δολοφόνος» από το πουθενά, σύμφωνα με τα σενάρια που παρουσιάσθηκαν; Πρόκειται για υποθέσεις που ενδιαφέρουν προφανώς και συγκινούν την κοινή γνώμη, ενώ είναι απολύτως κατανοητός και ο πόνος των οικείων τους. Ομως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργούνται αυτές οι παρανοήσεις, να χάνεται η κοινή λογική και η ΕΛΑΣ να αναστατώνεται με αστήρικτες καταγγελίες για παραλείψεις και για μη «διερεύνηση σημαντικών πτυχών υποθέσεων» που είναι βεβαίως , επί της ουσίας ένα τίποτα. Και εκτός των άλλων να δημιουργούνται ψευδαισθήσεις που αναστατώνουν τους οικείους των θυμάτων…».

Σε αυτή την επισήμανση, προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα» , υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τον τρόπο χειρισμού από τις διωκτικές αλλά και τις δικαστικές αρχές των δύο δραματικών ιστοριών στα Ανω Πατήσια και στο Αγρίνιο που έχουν κυριαρχήσει στην επικαιρότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα πρόσφατα πορίσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά κι από τις αναλύσεις κλήσεων και SMS στην περίπτωση της 44χρονης στο Αγρίνιο επιβεβαιώνουν την αρχική εκτίμηση ότι πέθανε από αναθυμιάσεις στο ΙΧ στο οποίο η ίδια έβαλε φωτιά. Καθώς και ότι δεν υπάρχει καμιά εγκληματική παρέμβαση άλλου προσώπου. Όπως ακριβώς εκτιμούσαν, από την πρώτη στιγμή, οι αξιωματικοί από κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Καθώς και όσα παρουσιάζονταν κατά καιρούς με μάρτυρες που «δεν είδαν τις κρίσιμες ώρες το IX» στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά, ότι υπήρχε και άλλο πρόσωπο στο ΙΧ , ότι ο «δολοφόνος» έκλεψε το κινητό της άτυχης γυναίκας, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

Το ίδιο φέρεται να συμβαίνει και με το σήριαλ των εντολέων ή των υποτιθέμενων «συνεργών» του τοξικομανούς δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη. Το σήριαλ αυτό ξεκίνησε από παραληρηματικές αναφορές του 59χρονου δολοφόνου της εφοριακού, για άνωθεν εντολή που έλαβε για τον φόνο της. Κι αυτό συνεχίσθηκε με τον εντοπισμό μη ταυτοποιημένου DNA στα νύχια και στα ρούχα της άτυχης εφοριακού. Κάτι που οδήγησε τον δολοφόνο να ανακαλέσει όσα είπε στους αστυνομικούς, στις αρχικές απολογίες του αλλά και στην πολυσέλιδη αναφορά του, ότι εκείνος δολοφόνησε την κοπέλα και να υποστηρίζει ότι είναι παντελώς «αθώος», κι ότι άλλος ήταν τελικά ο …δραστης!

Με τα στελέχη της ΕΛΑΣ να επισημαίνουν ότι «και αυτή η …ανατρεπτική εξέλιξη δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα. Από όλα τα δεδομένα και την απολογία του 59χρονου έχει ανακύψει ότι εκείνος επιτέθηκε στην εφοριακό για να της κλέψει το κινητό, την μαχαίρωσε γιατί πήγε να αντιδράσει κι ύστερα εξαφανίσθηκε προς την πλευρά των γραμμών του ΗΣΑΠ. Ο ιερέας του νεκροταφείου κι επισκέπτες που έσπευσαν αμέσως στο σημείο που αιμορραγούσε και φώναζε η άτυχη κοπέλα αναφέρουν ρητώς ότι δεν είδαν άλλο άτομο που υποτίθεται ότι επιτέθηκε σε δεύτερη φάση στην εφοριακό, για άγνωστους λόγους. Εκτιμούμε ότι όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τέτοιους αστήρικτους ισχυρισμούς που δημιουργούν παρανοήσεις και με την αλήθεια να εξαϋλώνεται…».