«Βροχή» έπεσαν οι προσφορές για 55 εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας). Συνολικά υποβλήθηκαν 383 προσφορές, κυρίως από μικρές και μεσαίες τεχνικές εταιρείες, οι οποίες έδωσαν μεγάλες εκπτώσεις που έφτασαν έως και το 48%.
Τα έργα αφορούν στην ανάπτυξη και συντήρηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προϋπολογισμού περίπου 624 εκατ. ευρώ, σε βάθος τριετίας. Άμεσα αναμένεται να προχωρήσουν έργα 419 εκατ. ευρώ, κονδύλι που μπορεί να αυξηθεί αν ο Διαχειριστής ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης.
Στις περισσότερες εργολαβίες (σε 13) μειοδότησε η εταιρεία ΣΧΣ ΑΤΕΕ. Ακολουθεί η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» που έδωσε εκπτώσεις έως και 48% και αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος σε οκτώ έργα (για τις περιοχές Φιλοθέης -Κηφισιάς, Έδεσσας, Πύργου-Ζακύνθου, Τρίπολης, Κέρκυρας, Λαμίας -Άμφισσας, Χαλκίδας -Αλιβερίου, Άγιου Νικολάου) τα οποία φτάνουν τα 68 εκατ. ευρώ. Η Intrakat «κέρδισε» 6 διαγωνισμούς προϋπολογισμού 52 εκατ. ευρώ σε Ηράκλειο, Άρτα, Καρδίτσα, Λειβαδιά-Θήβα και Τρίκαλα.
Ο όμιλος Καλογρίτσα έχει μειοδοτήσει για πέντε εργολαβίες 60 εκατ. ευρώ σε Αθήνα, Πειραιά, Καλλιθέα, Περιστέρι-Ελευσίνα και Καρδίτσα. Είναι αξιοσημείωτο ότι την Τετάρτη, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και οι εργαζόμενοι της εταιρία «Τοξότης», συμφερόντων Καλογρίτσα, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, αντιδρώντας στις απολύσεις και στη μη καταβολή δεδουλευμένων.
Μία εργολαβία στην Καστοριά κέρδισε η «Μυτιληναίος» ενώ εκτός έμειναν η ΤΕΡΝΑ, η J&P Αβαξ κ.ά. καθώς οι εκπτώσεις που έδωσαν έφταναν το 31%.