Φειγ βολαν με συνθήματα κατά της φορολογίας και των πλειστηριασμών πέταξαν περίπου 20 μέλη της ομάδας Ρουβίκωνας που εισέβαλαν στις 13.30 στο υπουργείο Οικονομικών από την είσοδο της οδού Νίκης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έφτασαν ως το γραφείο του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σε ανάρτηση τους στο Ιndymedia αναφέρουν: «Η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας και η αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποίησαν εισβολή στο Υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και στα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων. Θα ακολουθήσει κείμενο και video».

Λίγο αργότερα σε νεώτερο κείμενο που ανήρτησαν τα μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας και τα μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Βρεθήκαμε εδώ(φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς.»

Στο στόχαστρο τους βάζουν τους συμβολαιογράφους λέγοντας «κάθε συμβολαιογράφος που εντάσσεται στη λίστα με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αυτομάτως εντάσσεται και στη δική μας λίστα. Όπου και αν βρίσκεται, όποιος και αν είναι. Θα τον ξετρυπώσουμε και θα’ναι ντάλα μεσημέρι.».

Το σχόλιο της ΔΗΣΥ

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Οικονομικών η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγορώντας τον κ. Τόσκα, ότι παριστάνει ακόμη τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

«Για ακόμη μία φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Ενώ συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται τα άβατα για την αστυνομία και τους πολίτες, ορισμένοι ημέτεροι μπαχαλάκηδες έχουν το ελεύθερο να μπαινοβγαίνουν στα υπουργεία, στη Βουλή και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, να διαδηλώνουν και να απειλούν» ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια, έχει πλέον καταργηθεί κάθε προστασία εργαζομένων και πολιτών στα δημόσια κτίρια.

Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ

Με ανακοίνωση του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε «την τραμπουκική εισβολή της Χρυσής Αυγής», όπως τονίζει, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «καθίσταται, μάλιστα, ακόμη πιο ειδεχθής, δεδομένου ότι έλαβε χώρα την παραμονή της επετείου της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν. Του εργάτη-μετανάστη από το Πακιστάν που δολοφονήθηκε από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα πριν πέντε χρόνια, ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, προσθέτει ότι η τοπική δημοκρατία αποτελεί θεμέλιο λίθο του πολιτικού συστήματος μας, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να αντιταχθούν σε κάθε απόπειρα πατριδοκαπηλίας καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχει κομβικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δημοσίου συμφέροντος σε τοπικό επίπεδο, δεν εκφοβίζεται.