Σε κομβικό σημείο είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες των 25 περίπου ληστειών σε εργοστάσια στην δυτική και βόρειο Αττική αλλά και στην Βοιωτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει κρίσιμα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών που αρπάζουν χρηματοκιβώτια από γραφεία εταιρειών και εργοστάσια σε περιφερειακά σημεία της πρωτεύουσας. Επιπλέον φαίνεται να έχουν εντοπίσει πιθανά κρησφύγετά τους σε συγκεκριμένα σημεία της δυτικής Αττικής και σε χώρους που έχουν απασχολήσει ξανά την ΕΛ.ΑΣ σαν πιθανή «βάση κακοποιών».

Ομως παραμένει ζητούμενο αν οι αστυνομικές έρευνες έχουν σωστή στόχευση ή αν οι ληστείες συνεχισθούν. Η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχει προχωρήσει σε αιματηρή επίθεση (τον περασμένο Δεκέμβρη) σε αλλαντοβιομηχανία, σε εταιρεία μπισκότων στο Σχηματάρι, σε γαλακτοβιομηχανία στο Καπανδρίτι, σε εταιρεία υγραερίου στον Ασπρόπυργο, σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανίας στο Μενίδι κ.α. Τα μέλη της συμμορίας εισβάλλουν στον χώρο των εργοστασίων από αφύλακτα, απομακρυσμένα, σημεία της περίφραξης ενώ φαίνεται να γνωρίζουν τις οδούς διαφυγής σε βιομηχανικές περιοχές όπου η δόμηση είναι άναρχη. Ωστόσο δεν έχει προκύψει ότι έχουν εσωτερική πληροφόρηση για τα χρηματοκιβώτια των εταιρειών και ορισμένες φορές έχουν φύγει άπρακτοι.