Σε απολογία καλούνται αιφνιδιαστικά την ερχόμενη Πέμπτη στον ειδικό ανακριτή για θέματα ενόπλων οργανώσεων κ. Ευτύχιο Νικόπουλο οι δύο αντιεξουσιαστές Κωσταντίνος Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης. Η κλήση αυτή φέρεται να αφορά αποτυπώματα των δύο αναρχικών που βρέθηκαν σε κινητά αντικείμενα σε καταλύματα στη Μαγνησία τα οποία έχουν συνδεθεί με το μεικτό σχήμα αντιεξουσιαστών και ποινικών με τη συμμετοχή των Γιώργου Πετρακάκου, Σπύρου Χριστοδούλου, Γρηγόρη Τσιρώνη και άλλων.

Την ύπαρξη αυτών των αποτυπωμάτων είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» στις 26 Οκτωβρίου 2016 Στο δημοσίευμα περιέχονταν δηλώσεις αξιωματούχων και νομικών που εξέφραζαν επιφυλάξεις για την αξιοποίηση αυτών των ευρημάτων σε μεταφερόμενα αντικείμενα αλλά και λόγω συγγενικών σχέσεων μεταξύ αντιεξουσιαστών.

Σε ανάρτηση για την εν λόγω κλήτευση προχώρησε χθες, Δευτέρα, ο ιστότοπος Indymedia που ανέφερε ότι «αφορμή αυτή τη φορά, χωρίς αυτό να είναι επιβεβαιωμένο, είναι τα αποτυπώματα των δύο συντρόφων που έχουν βρεθεί πάνω σε κινητά αντικείμενα. Ο ειδικός ανακριτής Ε. Νικόπουλος καλεί τους συντρόφους την Πέμπτη, 10/11 στη Λουκάρεως, στις 10:00 για τον Μ. Σεϊσίδη και στις 12:00 για τον Κ. Σακκά, για να απολογηθούν στη βάση μιας θολής κλήτευσης, που πιθανόν εμπεριέχει ληστείες τραπεζών και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για παρόμοια διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τους Γ. Τσιρώνη, Σ. Χριστοδούλου και Γ. Πετρακάκο, όταν και αποπειράθηκε με αστείους ισχυρισμούς να ενταχθεί ένα ήδη βαρύτατο κατηγορητήριο, αλλά και κάποιες επιπλέον ληστείες τραπεζών στα πλαίσια δράσης της ΕΟ Επαναστατικός Αγώνας. Η προσπάθεια ναυάγησε, καθώς προσέκρουσε στην πραγματική ένδεια στοιχείων».

Ο Κ. Σακκάς και ο Μ. Σεϊσίδης είχαν συλληφθεί την Πέμπτη 4 Αυγούστου σε τροχονομικό έλεγχο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στον δρόμο Σπάρτης – Γυθείου. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι κυκλοφορούσαν με κλεμμένο αυτοκίνητο από την Αθήνα, ενώ ο πολυσυζητημένος προορισμός τους –όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» και ανέφεραν οι ίδιοι αργότερα στη δίκη– ήταν ένα κάμπινγκ στην παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο. Στη δίκη στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο οι δύο αντιεξουσιαστές κατήγγειλαν κακοποίησή τους από τους αστυνομικούς, ενώ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 32 και 33 μηνών.