από metereologos.gr
Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018
 
 

Παραχωρήθηκαν δύο κτίρια στη Θέρμη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Για δωρεάν μεταπτυχιακά σε υπαλλήλους στο υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης
Παραχωρήθηκαν δύο κτίρια στη Θέρμη στο Διεθνές Πανεπιστήμιο
Ο δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», στο βήμα της παρουσίασης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που έγινε σε εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Χωρίς καμία μίσθωση για 25 χρόνια παραχώρησε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου τρία τμήματα από το αγρόκτημα Θέρμης στην Θεσσαλονίκη και τα δυο κτίρια στα οποία στεγάζεται μέχρι σήμερα το ίδρυμα. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο λειτουργεί στην περιοχή αυτή απο το 2008, καταβάλλοντας όμως μισθώματα στην Πολιτεία.

Σε ανταπόδοση το Διεθνές Πανεπιστήμιο θα παρέχει κάθε έτος 15 συνολικά υποτροφίες για δωρεάν παρακολούθηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε υπαλλήλους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των εποπτευόμενων φορέων του αλλά και στους εργαζόμενους στους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε το πλάνο βιωσιμότητας του πανεπιστημίου με βάση τα υπάρχοντα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, τόσο στο κομμάτι της κρατικής επιχορήγησης όσο και στα έσοδα που προέρχονται από τα δίδακτρα των φοιτητών.

Μάλιστα όπως προέλυψε από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, το ίδρυμα λειτουργεί με επιτυχία, με τη χρηματοδότησή του να καλύπτεται από τα δίδακτρα που χρεώνει στους διεθνείς φοιτητές του να υπερβαίνει το 60% του συνολικού λειτουργικού κόστους του.

Η συνέντευξη δόθηκε με την παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας που σχεδιάζει περιορισμό ή και κατάργηση των διδάκτρων στα περισσότερα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας

Στη συνεργασία του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» αναφέρθηκε μιλώντας στην εκδήλωση ο δρ Αντώνης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Ωνάση και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει την υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία της Μακεδονίας καθώς και την υποστήριξη της διδασκαλίας και της έρευνας από διεθνείς επιστήμονες οι οποίοι θα έρχονται από έναν έως έξι μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος Onassis Scholars. Τον Ιούνιο του 2016 με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση ξεκίνησε και αρχαιολογική ανασκαφή στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης.

Ακόμη ανακοινώθηκε η λειτουργία νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στην Αγροτική Παραγωγή με εξαγωγικό προσανατολισμό που θα ξεκινήσει το 2017.


Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-