Αυστηρές ποινές για τον Νίκο Μαζιώτη και τρεις συγκατατηγουρουμένους του επιδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Επαναστατικού Αγώνα, με πυρήνα την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής, τον Απρίλιο του 2014.

Ο N. Μαζιώτης καταδικάστηκε σε 129 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση και ισόβια, με χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, ο Αντώνης Σταμπούλος σε 13 χρόνια, και ο Γιώργος Πετρακάκος σε 36 χρόνια, με χρηματική ποινή 9.000 ευρώ.
Σε κάθειρξη 11 ετών καταδικάστηκε η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Ν. Μαζιώτη, για σειρά πλημελλημάτων με τα οποία βαρύνεται. Οι κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της εκκρεμούν, για να εκδικαστούν όταν συλληφθεί.
Αξίζει να σημειωθεί σε σχέση με τον Ν. Μαζιώτη ότι την ποινή των ισοβίων δεσμών επισύρει η ένταξη της κατηγορίας περί την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος στο νομοθετικό πλαίσιο για τρομοκρατική δράση, καθώς ενείχε κίνδυνο και για άνθρωπο.

Αντικείμενο της δεύτερης δίκης για τον Επαναστατικό Αγώνα ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη κατά το διάστημα που ήταν καταζητούμενος, μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων τις δύο ληστείες στην Κλειτορία και τα Μέθανα καθώς και τις απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι το καλοκαίρι του 2014, οπότε και συνελήφθη.

Δήλωση Μαζιώτη

Σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο indymedia, ο Ν.Μαζιώτης δηλώνει «ισόβια στρατευμένος στον αγώνα για την Επανάσταση, για την ανατροπή του Κεφαλαίου και του Κράτους. Για τον αγώνα αυτό δίνω πρόθυμα και τη ζωή μου».

Αναφερόμενος στην απόφαση της έδρας της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα ο ίδιος αναφέρει ότι «ήταν κάτι που το περίμενα» και προσθέτει ότι «η απόφαση αυτή σκοπό έχει να τρομοκρατήσει όχι εμένα -γιατί ξέρουν ότι ποτέ δεν θα με λυγίσουν- αλλά αυτούς που θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου και τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια».