Στην ΕΥΠ μεταφέρεται τις τελευταίες ώρες το ενδιαφέρον των επιτελών της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με τη δράση του κυκλώματος επίορκων αξιωματούχων και δουλεμπόρων που αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.
Και αυτό διότι πέρα από ένα στέλεχος της ΕΥΠ στη Γ Διεύθυνση Αντικατασκοπίας που μνημονεύεται στη δικογραφία των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. ότι είχε σχέσεις με δουλεμπόρους, φέρεται να μπαίνουν και άλλα πρόσωπα από τις μυστικές υπηρεσίες στο «κάδρο» της έρευνας.
Στις μυστικές υπηρεσίες μετακινήθηκε πρόσφατα και άλλος «ύποπτος» αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών της Αστυνομίας, ο οποίος θεωρείται η κεντρική εστία της διαφθοράς. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι ο εν λόγω είναι αυτός για τον οποίο γίνεται αναφορά σε απομαγνητοφωνηθείσα συνομιλία με «εντολή για μετακίνησή του».
Στην ΕΥΠ πήγε προσφάτως και ένα τρίτο πρόσωπο από την ίδια Διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ., προκαλώντας νέα ερωτήματα στους ερευνητές της υπόθεσης. Επιπλέον εξετάζεται ποια μπορεί να είναι η συμμετοχή άλλου υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΥΠ που είχε ασχοληθεί με θέματα παράτυπων μεταναστών.
Πανούσης στο «Βήμα»: Πολύ σοβαρή υπόθεση
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης μίλησε στο «Βήμα» το βράδυ της Τετάρτης για «μια πολύ σοβαρή υπόθεση που απασχολεί και τη διοίκηση της ΕΥΠ με τον φόβο εμπλοκής σημαντικών στελεχών της υπηρεσίας».
Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπήρχε ένα ολόκληρο «σύνθετο» πλέγμα επαφής αξιωματούχων από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ που συνεργάζονταν με δουλεμπόρους δημιουργώντας πρόβλημα εθνικής ασφάλειας με το κρίσιμο θέμα διαχείρισης παράτυπων μεταναστών.
Παράλληλα εξετάζονται οι πολιτικές διασυνδέσεις ενός 67χρονου ο οποίος εμφανίζεται στις υποκλαπείσες συνομιλίες ως εκπρόσωπος ανώτατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στις «παράνομες εξυπηρετήσεις αλλοδαπών», ενώ φαίνεται να προσδιορίζει μέρος των κρίσεων στο αστυνομικό Σώμα.