Διαγωνισμό για επιχειρηματικές ιδέες με εφαρμογή στον τομέα της διαχείρισης και λειτουργίας αεροπορικών υποδομών ξεκινά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, με στόχο την ενθάρρυνση της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Όπως αναφέρει το «Ελ. Βενιζέλος, ο διαγωνισμός με τίτλο «THE DIGITAL GATE» φιλοδοξεί να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υπηρεσιών και να τους βοηθήσει να τα εφαρμόσουν στους χώρους του αεροδρομίου.
Προτεινόμενα πεδία εφαρμογής του διαγωνισμού είναι:
– Η διευκόλυνση και βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας για τα μέλη της κοινότητας του αεροδρομίου (επιβάτες, εργαζόμενοι, επισκέπτες, επιχειρήσεις, κ.α.)
– Η εξατομίκευση υπηρεσιών και συστήματα συστάσεων
– Η δυναμική επιλογή των κατάλληλων μέσων επικοινωνίας
– Η αποτελεσματική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Networking)
– Η προσαρμογή των υπηρεσιών στην τοποθεσία του επιβάτη στο αεροδρόμιο (location-based services).
«Οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των προτάσεών τους, στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη παροχή κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Παράλληλα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα επιλέξει ποιές από αυτές τις ιδέες / προτάσεις θα αξιοποιηθούν και σε πραγματικό περιβάλλον» σημειώνεται.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 1 έως 3 άτομα, που θα πρέπει να είναι έως 35 ετών. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του ELTRUN, κ. Γιώργο Δουκίδη, το πρόγραμμα θα διαρκέσει οκτώ μήνες που θα περιλαμβάνουν συνεχή εκπαίδευση, υποστήριξη, δικτύωση και συμβουλευτική για την υποστήριξη των startups του αεροδρομίου στην ολοκλήρωση της επιχειρηματικής τους πρότασης.
Το χρονοδιάγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής:
– 13 Μαϊου ενημερωτική εκδήλωση
– 30 Ιουνίου κατάθεση επιχειρηματικής ιδέας
– 15 Ιουλίου ανακοίνωση των ομάδων που θα περάσουν στη β’ φάση.
Στη δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η σχεδίαση του πρωτοτύπου κι έως τις αρχές Οκτωβρίου οι επιχειρηματικές ομάδες θα ολοκληρώσουν την ιδέα τους.
Στις 3 Οκτωβρίου θα γίνει η αξιολόγηση και πρόκρισή τους και στις 5 Νοεμβρίου η τελική επιλογή και η απονομή βραβείων από την Επιστημονική Επιτροπή.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού