Διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής έρευνας για το αν έχουν διαπραχθεί αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις στο περιστατικό σχολικού εκφοβισμού σε σχολείο της Λέσβου παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Βορείου Αιγαίου η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Παράλληλα άμεσα αντέδρασε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στην είδηση του ακραίου κρούσματος σχολικού εκφοβισμού που σημειώθηκε την Τετάρτη. Το ατύχημα συνέβη στο χωριό Πλαγιάς στο Πλωμάρι της Λέσβου, όταν μαθητές της Στ’ Δημοτικού υποχρέωσαν 9χρονο να κρεμαστεί στην μπασκέτα του σχολείου, όσο αυτοί γελούσαν μαζί του και αρνούνταν να τον κατεβάσουν. Αποτέλεσμα ήταν να πέσει και να καταλήξει με εξαρθρώσεις και κατάγματα στα χέρια του.

Το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα του 9χρονου, καθώς ο μικρός μαθητής κατέληξε στο νοσοκομείο με κατάγματα και στα δύο του χέρια κατά την πτώση.

Όπως ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Παιδείας με εντολή που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη, «επισκέφτηκαν αμέσως το Δημοτικό Σχολείο ο σχολικός σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και συντονιστής δράσεων πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου καθώς και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκειμένου να μας ενημερώσουν σχετικά με τις συνθήκες του ατυχήματος».

Επιπλέον, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου δόθηκε εντολή προς την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου να διενεργήσει έρευνα για τις τυχόν ευθύνες όσων ενέχονται στο περιστατικό.