Έντονα προβλήματα προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη βορειοανατολική Αττική.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί πάνω από 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπή δέντρων σε περιοχές κυρίως των βορείων προαστίων (Μαρούσι, Χαλάνδρι, Χολαργός, Κηφισιά, Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Εκάλη, Άγιο Στέφανο, Νέα Ερυθραία, Σταμάτα, Άνοιξη) και κατά δεύτερο λόγο της Αθήνας.

Ακινητοποιημένα είναι τα οχήματα, εξαιτίας συσσώρευσης υδάτων, στη συμβολή της Μεσογείων με την Κύπρου στου Παπάγου, και στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου στο Χαλάνδρι.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, παρείχε βοήθεια σε οδηγό μόνο σε μια κοπέλα που εγκλωβίστηκε στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.

Κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου στον παράδρομο της Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Βαρυμπόμπης, λόγω συσσώρευσης υδάτων στην υπόγεια διάβαση. Στο σημείο έχει ακινητοποιηθεί ένα ΙΧ αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες.

Οι πυροσβέστες προχώρησαν και στην κοπή δέντρου που κατέπεσε στην οδό Φειδιππίδου στους Αμπελοκήπους, όπως και άλλων έξι στα βόρεια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη, ενώ βελτίωση αναμένεται από αύριο το βράδυ.