Εκπλήξεις έκρυβε η διαδικασία των συνεντεύξεων για την επιλογή των τριών υποψηφίων για την πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς «κόπηκε» η νυν αντιπρύτανης του ιδρύματος κυρία Τόνια Μοροπούλου, που είχε όμως στο παρελθόν ταχθεί υπέρ των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του, αλλά και κατά του νέου νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ.
Το Συμβούλιο του ΕΜΠ μετά τις συνεντεύξεις που έκανε την Πέμπτη με τους επτά υποψηφίους για την πρυτανεία, επέλεξε πρώτο τον καθηγητή του ιδρύματος και πρώην γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασίλη Μάγκλαρη, ο οποίος αναδεικνύεται στο «φαβορί» για τη θέση του νέου πρύτανη.
Δεύτερος επελέγη ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Ιδρύματος κ. Ιωάννης Γκόλιας. Τρίτος επελέγη ο κ.Δημήτριος Τσαμάκης,κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ιδρύματος.
Συνολικά εκτός της κυρίας Μοροπούλου οι υπόλοιποι τρεις που αναγορεύτηκαν υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη αλλά τελικά δεν επελέγησαν είναι οι κ.κ.Παναγιώτης Δάτσκος,καθηγητής University of Tennessee, Γεράσιμος Σπαθής, καθηγητής ΕΜΠ, Νικόλαος Σταυρακάκης, καθηγητής ΕΜΠ.
Μοροπούλου: «Διωκόμενη για τις ιδέες και τις απόψεις μου»
Πάντως η κυρία Μοροπούλου αντέδρασε στην απόφαση του Συμβουλίου με δήλωσή της στην οποία αναφέρει ότι «καμία αξιοκρατική ανάλυση δεν τεκμηριώνει αυτή την απόφαση. Αισθάνομαι ότι αποκλείομαι από το δημοκρατικό μου δικαίωμα να διεκδικήσω την πρυτανεία του Ιδρύματος μου διωκόμενη για μια ακόμη φορά μετά την δικτατορία για τις ιδέες και τις απόψεις μου. Το θεωρώ τιμή μου και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα ίδια ιδανικά».