Δύο νέα πρόσωπα «φωτογράφισε» ο Αντώνης Κάντας στην πολύωρη απολογία του ενώπιον των ανακριτών κκ. Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τις θέσεις και τις ιδιότητες αυτών των προσώπων δεν μπορούσαν να αγνοήσουν οι προμηθεύτριες γερμανικές εταιρείες».

Τη στερεότυπη φράση «αφού εισέπραξα εγώ μίζες, σίγουρα πήραν και οι πάνω από εμένα» επαναλάμβανε ο Α. Κάντας απολογούμενος. Παραδέχτηκε ότι πράγματι εισέπραξε από τον Δημήτρη Παπαχρήστου μίζα 750.000 ευρώ. Ο αντιπρόσωπος Δ. Παπαχρήστου αντιθέτως είχε υποστηρίξει ότι έδωσε στον Α. Κάντα τουλάχιστον 950.000 ευρώ.

Ο Α. Κάντας ερωτήθηκε επίμονα και περιέγραψε στους ανακριτές πώς διακινήθηκε το μαύρο χρήμα κυρίως από την ελβετική τράπεζα UBP και πώς οι Φάνης Λυγινός και Σπύρος Μεταξάς υπεδείκνυαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών να ξεπλένει τις «μίζες».

Επανέλαβε ότι και οι δύο γνώριζαν πολύ καλά την προέλευση των χρημάτων από παράνομες δραστηριότητες στα εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Περιέγραψε πώς σύστησε τις εταιρείες και ότι του σύστησε τους Λυγινό και Μεταξά ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ενώ εξήγησε ότι μέσω δύο offshore δέχτηκε τις 750.000 ευρώ που παραδέχτηκε ότι του έδωσε ο Δ. Παπαχρήστου, μέσω της Gramont Services Ltd με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας και μέσω της γνωστής Oxylos στην Κύπρο.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη από έγγραφα στο γραφείο του προφυλακισμένου Δ. Παπαχρήστου ότι υπάρχει υπεράκτια εταιρεία που συμμετέχει στη διακίνηση χρημάτων η οποία εμφανιζόταν και στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη εξηγήσεις στον ελβετό εισαγγελέα Όξνερ δίνουν οι Άκης Τσοχατζόπουλου και ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας.
Μετά την απολογία του Α. Κάντα, ο ανακριτής τον άφησε ελεύθερο με απαγόρευση όμως εξόδου του από τη χώρα. Βέβαια ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών παραμένει προφυλακισμένος ύσετρα από απόφαση τοιυ ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή που διερευνά άλλη πτυχή της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου κκ. Γιάννης Ματζουράνης και Ηλίας Μπίσιος δήλωσαν στο «Βήμα»: «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης είναι ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι εμπλεκόμενοι που συνεργάζονται και επιστρέφουν χρήματα στα δημόσια ταμεία τυγχάνουν συγκεκριμένης μεταχείρισης από τους έλληνες ανακριτές».

Από το γραφείο του ανακριτή κ. Μαλλή πέρασαν και απολογήθηκαν δύο πρώην αξιωματικοί οι οποίοι κατονομάστηκαν ότι πήραν χρήματα από τον Πάνο Ευσταθίου, αντιπρόσωπο της γερμανικής εταιρείας Atlas. Ο ένας από αυτούς ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για δάνειο. Επεστράφησαν πάντως στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος 250.000 ευρώ και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.