Αχτίδα αισιοδοξίας στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για τον εντοπισμό του 56χρονου Χριστόδουλου Ξηρού. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» οι αξιωματικοί έχουν εντοπίσει ομάδα συγγενών του 56χρονου καταδικασθέντος για συμμετοχή στην 17Ν που φέρεται να τον συνέδραμαν στο σχέδιο της μεγάλης φυγής του.
Όπως επισημαίνουν οι εν λόγω πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από αναλύσεις κλήσεων και από καταθέσεις έχουν βρει δύο-τρία άτομα από το προσωπικό περιβάλλον του Ξηρού οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες ακολούθησαν τις εντολές του και φρόντισαν για την εξαφάνιση των ιχνών του με μεταφορά του από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη και πιθανόν μετά στη νότια Ελλάδα και στην Αθήνα., χωρίς να αποκλεισθεί κανένα άλλο ενδεχόμενο για άλλο ενδιάμεσο «σταθμό» του Χρ. Ξηρού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να προχώρησε σε αυτή την πρώτη φάση της φυγής του χωρίς την άμεση υποστήριξη «ένοπλου δικτύου» που πιθανόν σχεδιάζει να συναντήσει σε δεύτερη φάση».
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν ακόμη για εμπλοκή ατόμων στο σχέδιο φυγής του, ορισμένα από τα οποία είχαν μνημονευθεί και στη διάρκεια των ερευνών για την εξάρθρωση της 17Ν το 2002. Οι αστυνομικοί επεσήμαναν το μεσημέρι της Τετάρτης ότι ο αποφυλακισθείς αδελφός του Χριστόδουλου, Βασίλης Ξηρός, έχει εντοπισθεί από τις διωκτικές αρχές και έχει κληθεί για σχετικές διευκρινίσεις.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. θα λάβει επίσημο χαρακτήρα μετά την εκπνοή του χρόνου επιστροφής του Χρ. Ξηρού στις 9 Ιανουαρίου οπότε και θα κηρυχθεί επισήμως «δραπέτης».