Ένταση και φραστικά επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ του υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και ιατρών σε ημερίδα που διοργάνωνε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
Οι γιατροί επιτέθηκαν φραστικά στον υπουργό αποκαλώντας τον «οικονομικό δολοφόνο», ενώ εκείνος τους απαντούσε «Θα αξιολογηθείτε».
Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού τον τελευταίο καιρό περί απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ έχουν προκαλέσει την οργή των γιατρών.

Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι ο ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και θα είναι μόνο αγοραστής υπηρεσιών. Επίσης οι συνεργαζόμενοι με τον Οργανισμό γιατροί θα έχουν πλαφόν στη συνταγογράφηση και τα παραπεμπτικά. Πρόσθεσε δε ότι όπως αξιολογείται όλη η χώρα θα αξιολογηθούν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και όσοι περισσεύουν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, δηλαδή θα απολυθούν.

Από την πλευρά του, στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση γιατρού από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και συμπλήρωσε ότι «ζούμε μια ανθρωποκτόνα κατάσταση, που οδηγεί σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς».

Στην ίδια ημερίδα ο επ. Καθηγητής κ. Κ. Σουλιώτης που έχει καταθέσει ένα από τα 3 σχέδια για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι «θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον οργανισμό».