Διπλασιάζονται οι έλεγχοι συμβατικών σπόρων για την παρουσία προσμείξεων με γενετικά τροποποιημένους σπόρους καθώς και τα αντίστοιχα κονδύλια. Η δαπάνη των εργαστηριακών ελέγχων για την περίοδο 2013-2014 θα φτάσει τα 40.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας.
«Κρατάμε την Ελλάδα ελεύθερη από τα «μεταλλαγμένα»» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την υπογραφή της απόφασης για την ανάθεση στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα της διενέργειας εργαστηριακών αναλύσεων σε συμβατικούς σπόρους. Η απόφαση προωθήθηκε για υπογραφή στον συναρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Έτσι ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα αναμένεται ότι θα συνδράμει τον Σταθμό Ελέγχου Σπόρων του υπουργείου, ειδικά πριν από τη φθινοπωρινή και εαρινή σπορά (Ιούλιος – Αύγουστος και Δεκέμβριος – Μάιος) οπότε παρουσιάζεται σημαντική αύξηση εισαγωγής και διακίνησής τους. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρακόπουλος, «προβαίνουμε σε απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε την ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων και την προστασία του καταναλωτή. Θέλουμε να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι βάζουν στο πιάτο τους».