Ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές προκαλούν μικροπροβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι άνεμοι που κατά τόπους αγγίζουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίου φτάνουν τα 9 έχουν ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του απόπλου των υδροπτέρυγων από Πειραιά για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, Ερμιόνη, Σπέτσες και Πόρτο Χέλι. Επίσης δεν γίνονται και δρομολόγια πλοίων από Πειραιά προς Σελίνια Σαλαμίνας.

Στη Ραφήνα δεν υπάρχει απαγορευτικό απόπλου ωστόσο το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Ραφήνα – Μαρμάρι παρέμεινε δεμένο καθώς ο πλοίαρχος του εξέφρασε την επιθυμία να μην αναχωρήσει λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης δεν εκτελούνται στις γραμμές Στύρα – Αγ.Μαρίνα, Πρίνου – Καβάλα, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη και με πλοία ανοικτού τύπου στη γραμμή Κεραμωτής – Θάσου. Επίσης μόνο με ανοικτού τύπου πλοία γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη.

Ακόμη το μεσημέρι της Πέμπτης το πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Βόλο για Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, δεν προσέγγισε το λιμάνι της Αλοννήσου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά δήλωση του πλοιάρχου και συνέχισε το δρομολόγιό του. Στο λιμάνι της Αλοννήσου επρόκειτο να αποβιβαστούν τέσσερις επιβάτες, ένα φορτηγό και ένα δίκυκλο ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δύο επιβάτες και ένα φορτηγό. Οι επιβάτες επρόκειτο να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.