Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου θα δικαστούν εντός της ημέρας στο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΘ και την επίθεση κατά του Γερμανού πρόξενου, έχουν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους προς τους συναδέλφους τους και ζητώντας την αθώωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης έχουν προκηρύξει και στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, ενώ παραταγμένες βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει: «Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζει τις προσπάθειές της να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αγωνίζονται, εκτός των άλλων για να αποτρέψουν στην πράξη τις απολύσεις-διαθεσιμότητα χιλιάδων εργαζομένων».

»Για να πετύχει το σκοπό της, χρησιμοποιεί τις γνωστές μεθόδους τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων. Προχώρησε για… παραδειγματισμό στη σύλληψη τριών συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στο κτίριο της Δ.Ε.Θ., την ημέρα διεξαγωγής της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης των Δημάρχων, στο πλαίσιο της οποίας προετοιμάζονταν το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α και η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά την άμεση αθώωση τους, γιατί ο μόνος που έπρεπε να συλληφθεί και να καταδικαστεί είναι ο κ. Φούχτελ. Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας με τις προσβλητικές, προκλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις του, συστήνοντας επί τις ουσίας απολύσεις, ξεσήκωσε κύμα διαμαρτυριών των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση».