Μια πρώτη δράση για γνωριμία με το κοινό, αλλά και με όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ως εθελοντές κάνει το δίκτυο παραγωγών- καταναλωτών του δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, το οποίο αποτελείται από 15 εθελοντές.
«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα προκειμένου να φέρουμε σε επαφή απευθείας τους καταναλωτές με τους παραγωγούς, χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων. Όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα δυνατό κίνημα , μέσα από το οποίο οι πολίτες θα προμηθεύονται φτηνά και ποιοτικά βασικά είδη διατροφής από επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς» αναφέρει ο κ. Μανόλης Πούλιος, από τους εθελοντές του δικτύου.
Η λίστα με τα τρόφιμα, τα οποία θα μπορούν να παραγγείλουν οι καταναλωτές, είναι μεγάλη και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων λάδι Μεσσηνίας, αλεύρι, ρύζι διαφόρων τύπων, όσπρια, ζυμαρικά και ελιές. Για να δείτε αναλυτικότερα την λίστα με τα προϊόντα πατήστε εδώ.
«Έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τους παραγωγούς προκειμένου να μας παραχωρήσουν δωρεάν κάποια τρόφιμα, τα οποία θα διατεθούν σε μαθητές των δημοτικών του δήμου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξουμε και μια τράπεζα τροφίμων, από την οποία θα προμηθεύονται όλοι οι πολίτες του δήμου προϊόντα» προσθέτει ο κ. Πούλιος.
Η παράδοση των προϊόντων θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στο πάρκινγκ του πάρκου «Α.Τρίτσης», στην είσοδο από Λ. Φυλής. Για τις παραγγελίες σας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δίκτυο τηλεφωνικά στα τηλ. 210-2310090, 6945259161, 6930166020 και με e-mail στο diktiopak@yahoo.gr μέχρι την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου. Ακόμη, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν την φόρμα παραγγελιών από το diπak.gr, να την συμπληρώσουν και να την στείλουν.
Κοινωνική διδασκαλία
Η ένωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων Αγ. Αναργύρων –Καματερού έχει ξεκινήσει από πέρυσι το πρόγραμμα της Κοινωνικής Διδασκαλίας για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του δήμου, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν σε φροντιστήρια.
« Το πρόγραμμα ξεκίνησε με 27 καθηγητές και σήμερα έχουμε περισσότερους από 40, οι οποίοι πραγματοποιούν όλα τα μαθήματα γυμνασίου και λυκείου συμπεριλαμβανομένου και των ξένων γλωσσών. Μεγάλη είναι και η ανταπόκριση των μαθητών, οι οποίοι ξεπερνούν τους 160» αναφέρει ο κ. Μανόλης Πούλιος, πρόεδρος της ένωσης των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων και στο 1ο Γυμνάσιο Καματερού καθημερινά. Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα μαθήματα μπορούν να απευθυνθούν στα σχολεία τους, τα οποία είναι ενημερωμένα και στα σχολεία, στα οποία πραγματοποιούνται τα μαθήματα. Η ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κάνει έκκληση σε καθηγητές, οι οποίοι να μπορούν να διαθέσουν δύο ώρες την εβδομάδα για να συμμετέχουν εθελοντικά στην κοινωνική διδασκαλία. Οι εθελοντές καθηγητές μπορούν να απευθυνθούν στο τηλ. 6985803503.
Ακαδημία Πολιτών
Η Ένωση Γονέων του δήμου Αγίων Αναργύρων –Καματερού έχει προβεί πέρα από τις άλλες πρωτοβουλίες και στην δημιουργία μιας «Ακαδημίας Πολιτών», σε μορφή ανοιχτού πανεπιστημίου με ομιλητές διακεκριμένους στο χώρο τους, Από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει οι διαλέξεις, οι οποίες ποικίλλουν σε θεματολογία.
Το Πρόγραμμα της Ακαδημίας Πολιτών για το Δημοτικό Διαμέρισμα των Αγίων Αναργύρων έχει ως εξής:

12-11-12, Μηλιώνης Ανδρέας, ερευνητής τοπικής ιστορίας,
«Δυτική Αθήνα. Ο Τόπος μας και η ιστορία του»

19-11-12, Κτώρος Κωνσταντίνος, Ιατρός,
«Ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα
Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση»

26-11-12, Κάππος Ιωάννης, Δρ. ιστορίας,
Το προφίλ της ελληνικής κοινωνίας την περίοδο του μεσοπολέμου.

3-12-12, Τσιγκούνης Ιωάννης, οδοντίατρος,
«Διατροφή και στοματική υγεία»

10-12-12, Βλαχογιάννη Αιμιλία, Phd, Παιδαγωγός
«Σχεσιοδυναμική και διαφοροποιημένη παιδαγωγική»

17-12-12, Νίκος Σαράντης, Δήμαρχος,
«Από τον Καποδίστρια στον Καλλικράτη
Δρόμος μακρύς και δύσκολος»

Οι Διαλέξεις –Εισηγήσεις πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 7 μ.μ. στον Πευκώνα (επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, δίπλα από το σταθμό Άγιοι Ανάργυροι του προαστιακού) και η παρακολούθηση είναι ελεύθερη.

Σε λίγες μέρες θα κοινοποιηθεί και το πρόγραμμα για τη Δημοτική Κοινότητα Καματερού, όπου οι διαλέξεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη και θα ξεκινήσουν από το τέλος Οκτωβρίου.