Επιθέσεις κατά μεταναστών και καταστημάτων που ανήκουν σε αλλοδαπούς και βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης άγνωστοι μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με μαρτυρίες οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νικόλαος Μίχος.
Αφορμή στάθηκε η καταγγελία ενός 40χρονου ελληνα ιδιοκτήτη κουρείου στην οδό Μιχαήλ Βόδα, ότι το πρωί της Τετάρτης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν αλλοδαπό.
Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν κινδυνεύει η ζωή του. Αρχικά εξετάστηκε ως πιθανό κίνητρο της επίθεσης να ήταν η ληστεία ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή αντικείμενα από το κουρείο.
Το απόγευμα διοργανώθηκε συγκέντρωση από περίπου 150 άτομα. Ακολούθως μια ομάδα εξ αυτών επιχείρησε να κινηθεί προς το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα ωστόσο εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.
Στην συνέχεια κινήθηκαν προς την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα ωστόσο ομάδες ατόμων, σύμφωνα με καταγγελίες, προχώρησαν σε επιθέσεις κατά μεταναστών και επιχειρήσεων στις οδούς Αχαρνών, Μιχαήλ Βόδα, Αγίου Μελετίου και στους κάθετους σε αυτές δρόμους.
Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν εναντίον μεταναστών και καταστημάτων που ανήκουν σε μετανάστες στις οδούς Αχαρνών, Μιχαήλ Βόδα, Αγίου Μελετίου και στους κάθετους σε αυτές δρόμους.