Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ενώπιον της ανακρίτριας στο Ναυτοδικείου Πειραιά ο 21χρονος μόνιμος υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και οδηγός της μοτοσικλέτας ο οποίος παρέσυρε και εγκατέλειψε τη μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της.

Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα άφησε ελεύθερο τον κατηγορούμενο με τους περιοριστικούς όρους της χρηματικής εγγύησης 15 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνισή του στο οικείο αστυνομικό τμήμα μηνιαίως.

Την ίδια ώρα σοβαρή αλλά σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετά τον τραυματισμό τους από δίκυκλη μηχανή το πρωί της Πέμπτης στην Πατησίων.

Σε καλύτερη κατάσταση είναι το επτάχρονο κοριτσάκι. Η κατάσταση του παιδιού έχει βελτιωθεί και προχωρεί σταδιακά η αποδέσμευσή του από τον αναπνευστήρα.

Πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του αγοριού, που φέρει πολλαπλές οστικές και παρεγχυματικές κακώσεις. Το παιδί βρίσκεται διασωληνωμένο και σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθείται η ενδεδειγμένη θεραπεία και συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων γιατροί αναλόγων ειδικοτήτων, οι οποίοι διατηρούν την αισιοδοξία τους παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η μητέρα των παιδιών, που επίσης τραυματίστηκε σοβαρά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στον Ευαγγελισμό.